30. Septembra 2023.
NaslovnicaZabavaZanimljivostiUZ OVIH PAR TRIKOVA Ventilator će vam hladiti kao klima uređaj

UZ OVIH PAR TRIKOVA Ventilator će vam hladiti kao klima uređaj

Ljeto je stiglo i koristimo sve načine da rashladimo kako sebe tako i prostorije u kojim boravimo.

Ako baš niste ljubitelj klima uređaja, vjerovatno ste pribjegli ventilatoru kao jednom od rješenja. Ali ako vam se čini da vaš ventilator ne postiže svoj najveći potencijal hlađenja, možda samo propuštate trik koji bi vas mogao dovesti do blaženstva iz snova izazvanog njegovim povjetarcem.

Osim postavljanja zdjele s ledenom vodom ispred ventilatora kako biste ga pretvorili u improvizirani klima uređaj, pokazalo se da postoji još jedan trik koji možete upotrijebiti da maksimalno iskoristite svoj ventilator.

Stručnjaci kažu da je jako, jako važno gdje ćete postaviti svoju “električnu lepezu”.

Postavite ventilatore blizu otvorenih prozora kako biste stvorili jači povjetarac koji više hladi.

Još jedna ideja je da postavite ventilatore između dva suprotna izvora zraka kao što su prozori ili vrata.

Kako je za Homes & Gardens rekla Beatrice Flores, stručnjakinja iz Living Pristine, možda bi čak bilo pametnije koristiti dva ventilatora.

– Ovo će usmjeriti protok zraka iz oba ventilatora preko sobe, brzo hladeći zrak. Osim toga, ventilatori će pomoći u cirkulisanju hladnog zraka kroz prostoriju, osiguravajući da su sva područja ravnomjerno ohlađena – pojasnila je.

Međutim, ako imate samo jedan uređaj, ne brinite.

Jednostavno postavite ventilator bez postolja u otvor prozora ili ventilator na postolju unutar par metara od prozora. Kada je vani zrak hladniji nego unutra, usmjerite zrak tako da puše u kuću, savjet je stručnjaka.

Kada se dvije temperaturne tačke zamijene i unutra je toplije nego vani, okrenite ventilator tako da zrak puše prema van, prenosi N1.

SrpskaInfo

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments