“Uvođenje novih mjera u Srpskoj zavisiće od razvoja situacije”

Created | By: freeradio | October 15, 2020
“Uvođenje novih mjera u Srpskoj zavisiće od razvoja situacije”

Uvođenje novih mjera s ciljem zaštite stanovništva od virusa korona zavisiće od razvoja epidemiološke situacije u narednom periodu, saopštio je Tim za praćenje provođenja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije.

U saopštenju se navodi da sve nadležne institucije treba da nastave da djeluju sa istom opreznošću i nadzorom epidemiološke situacije, kao što je bio slučaj u prethodnom periodu.

Tim upozorava da predstoji relativno nepoznat razvoj epidemiološke situacije povezan sa novim meteorološkim uslovima, kišom i hladnijim vremenom, te dužim boravkom u zatvorenim prostorima.

“Ti uslovi su već rezultirali porastom broja pozitvnih slučajeva i većim brojem kovid hospitalizovanih u bolnicama Republike Srpske”, navedeno je u saopštenju.

Analizirajući krivulje zaražavanja i ozdravljenja, kao i rad svih institucija – Vlade, Republičkog štaba za vanredne situacije, policije, inspektorata, civilne zaštite, Instituta za javno zdravstvo i posebno svih zdravstvenih radnika i ustanova, Tim je zaključio da su Vlada i Republički štab pravovremeno reagovali na sve izazove pandemije korona virusa.

“Takođe, uspostavljene mjere su bitno dopirinijele očuvanju zdravlja stanovništva i privrednih aktivnosti. To se lako može utvrditi i potvrditi komparativnom analizom sa našim okruženjem ili bilo kojim regionom u Evropi”, dodaje se u saopštenju.

Izvor:SRNA

11 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017