4. Marta 2024.
NaslovnicaNovostiRS-BIHUvjerenje o uspjehu ipak u "eDnevniku", đacima vraćaju 0,50 KM

Uvjerenje o uspjehu ipak u “eDnevniku”, đacima vraćaju 0,50 KM

Uvjerenje o uspjehu učenika na polugodištu roditeljima osnovaca u Srpskoj će, ipak, biti dostupno u elektronskom obliku putem aplikacije “eDnevnik”, umjesto štampanog izdanja, kako je to ranije najavljeno.

Kako je navedeno u dopisu Ministarstva prosvjete i kulture RS, koje je poslato na adresu svih osnovnih škola, roditelji će navedena elektronska uvjerenja moći pregledati i preuzeti nakon što odjeljenski starješina generiše opšti uspjeh učenika i unese datum sjednice nastavnog vijeća na kojoj su potvrđene predložene zaključne ocjene. 

Direktorka banjalučke Osnovne škole “Georgij Stojkov Rakovski” Ivana Ljubojević rekla je za “Glas Srpske” da su u petak dobili obavještenje da se uvjerenja neće štampati, osim ako to roditelji ne zahtjevaju. 

–  Škola može, na zahtjev roditelja, izdati uvjerenje o uspjehu učenika na polugodištu u štampanom obliku na propisanom obrascu – kazala je Ljubojevićeva. 

Dodala je da su prije dvije sedmice iz resornog ministarstva dobili instrukcije za uvođenje obrazaca u koji bi se unosili podaci o uspjehu učenika na polugodištu, za šta su roditelji morali da izdvoje po 0,50 KM, ali sada će im novac biti vraćen. 

Glassrpske

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments