23. Aprila 2024.
NaslovnicaNovostiUskoro besplatan kurs 3D BIM projektovanja

Uskoro besplatan kurs 3D BIM projektovanja

U Prijedoru će uskoro biti organizovan besplatan kurs tri de BIM projektovanja, a prednost pri upisu imaće učenici završnog razreda Srednje građevinske škole, nezaposleni građevinski tehničari i inženjeri, te osobe koje poznaju njemački jezik.
Besplatan kurs organizuju Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD” i firma za projektovanje i građevinski menadžment “BP-Bau” u okviru projekta koji prodržava Vlada Švajcarske.

Ovaj kurs kroz teoretski i praktični dio polaznicima pružiti priliku da se bolje upoznaju sa aspektima i prednostima koje nudi BIM pristup projektovanju, te kako ga primjeniti u praksi.

Tehnički asistent na projektu Marko Goronja kaže da će kurs biti organizovan s ciljem edukacije, stručnog osposobljavanja i povezivanja polaznika sa firmama kojima su potrebni ti kadrovi, a kojih trenutno nema na tržištu rada.

Koordinator Info-centra za investitore u agenciji “PREDA-PD” Bojan Jojić izrazio je zadovoljstvo što će mladim ljudima biti pružena šansa da se dodatno edukuju i steknu specifična znanja koja će im omogućiti da budu konkurentni na tržištu rada i to ne samo ovdje.

Iz firma “BP-Bau”, koja ima 17 zaposlenih, kažu da je ponuda stručne radne snage za njihovu firmu na području Prijedora jako slaba, te da su se zato odlučili za organizovanje ovog kursa.

Po završetku ovog kursa, mi ćemo moći da osnujemo grupu ljudi koje ćemo zaposliti u našoj firmi”, rekao je Dragan Petrović, direktor firme “BP Bau”.

On je naveo da se projektovanje sada nalazi u eri digitalizacije, što ovdje kasnije stiže, te da je njegova firma jedni od rijetkih u BiH koja koriste ovaj program u svom radu.

Armin Kočanović, projektni inženjer u firmi “BP Bau”, kaže su u BiH pioniri tog načina rada, te da se čak i zapadna Evropa još edukuje o tome.

“Mislim da je ovo odlična prilika za ljude iz Prijedora koji su u arhitekturi i građevinarstvu da steknu stručna znanja”, dodao je Kočanović.

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj polaznika kursa je ograničen na deset.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments