22. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorUprava i fudbaleri beogradskog Fudbalskog kluba Partizan u gradu na Sani poslije...

Uprava i fudbaleri beogradskog Fudbalskog kluba Partizan u gradu na Sani poslije 50 godina

U organizaciji uprave Fudbalskog kluba /FK/ “Rudar Prijedor” i Udruženja navijača “Grobari” u Prijedor su doputovali uprava i igrači FK “Partizan” iz Beograda, povodom prijateljske utakmice ova dva kluba.
Iz uprave prijedorskog kluba istakli su da će danas odigrati utakmicu na gradskom stadionu kojom počinje obilježavanje 95 godina od osnivanja FK “Rudar”.

Prva stanica gostima iz Beograda bila je Nacionalni park “Kozara” i Spomen-kompleks na Mrakovici čiju su izgradnju podržali nekadašnji članovi ovog kluba budući da su davne 1972. godine u Prijedoru odigrali meč humanitarne prirode, a sav prihod od te utakmice uplaćen je za izgradnju spomenika na Mrakovici.

Mladi fudbaler Mihajlo Petrović novinarima je izjavio da im je velika čast što su došli u ovaj grad i što su posjetili ovo mjesto.

“Dosta sam naučio danas ovdje o tim događajima iz 1942. godine jer se o tome malo uči u školi”, rekao je Petrović.

Član Upravnog odbora FK “Partizan” Dragan Trailović izjavio je da su na ovom mjesto došli da bi odali počast mladosti koja je stradala na ovom mjestu u Drugom svjetskom ratu.

“Mnogo je mladosti ostalo ovdje i zato je dužnost svih mladih koji su ovdje da se odužimo prvo njima, a onda i da damo maksimalnu podršku fudbalskom klubu `Rudar` i gradu Prijedoru”, rekao je Trailović.

Druženje sa gostima iz beogradskog kluba nastavljeno je sinoć kada je u Hotelu “Prijedor” održana crno-bijela akademija, posvećena upravo FK “Partizan” i dolasku u Prijedor nakon 50 godina.

Predsjednik FK “Rudar” Stanko Vujković najavio je da će tokom ove posjete biti potpisan i sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji koji se odnosi isključivo na stručnu pomoć FK “Partizan” i na marketing.

Prijateljski meč počinje u 13.00 časova na Gradskom stadionu. Na ovoj utakmici od aktivnog igranja fudbala će se oprostiti Goran Kotaran koji je za “Rudar” odigrao više od 300 utakmica.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments