5. Decembra 2023.
NaslovnicaNovostiRS-BIHUpozorenje na jak olujni vjetar u cijeloj Republici Srpskoj

Upozorenje na jak olujni vjetar u cijeloj Republici Srpskoj

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na jak olujni vjetar za danas i sutra u cijeloj Republici Srpskoj.
Iz Hidrometeorološkog zavoda naveli su da će danas jačati južni i jugozapadni vjetar, prvo na zapadu, a uveče i u noći i u ostalim predjelima. Uveče i tokom noći biće vjetrovito uz jak do olujni vjetar.

“Udari vjetra na zapadu biće od 40 do 70 kilometara na čas, na planinama i jači”, prognoza je Hidrometeorološkog zavoda.

Vjetrovito, uz jak do olujni vjetar u svim predjelima, biće i sutra u prvom dijelu dana. Udari vjetra biće od 50 do 90, na planinama ponegdje i oko 100 kilometara na čas.

Ujutru i prije podne prvo na sjeveru, a tokom dana i u ostalim krajevima najavljeni su i prolazno jači pljuskovi sa grmljavinom, a vjetar će do večeri oslabiti u svim predjelima.

Iz banjalučkog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice pozivaju stanovništvo, pravna i fizička lica, da blagovremeno preduzmu sve mjere i radnje na zaštiti ljudi i materijalnih dobara, te da aktivnosti na otvorenom prilagode najavama meteorologa.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments