4. Marta 2024.
NaslovnicaNovostiKulturaULUP: Na izložbi predstavljeni radovi 24 autora

ULUP: Na izložbi predstavljeni radovi 24 autora

Na osmoj izložbi članova Udruženja likovnih umjetnika Prijedor, koja je sinoć otvorena u ovom gradu, 24 autora predstavila su više od 40 radova nastalih u godini na izmaku.
Predsjednik Udruženja Milica Tošić rekla je novinarima da su u ovoj godini realizovali dva veoma značajna projekta “Prijedor, grad murala” i “Prva izlagačka sezona Udruženja”, koja je trajala od juna do kraja novembra.

“Imali smo sedam izložbi, tako da je Udruženje bilo zaista angažovano i opravdalo sve što je obećalo – da će da stvara i obogaćuje likovnu scenu grada”, istakla je Tošićeva.

Načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije Aleksandar Milješić naglasio je da se grad Prijedor ponosi Udruženjem likovnih umjetnika, koje baštini lijepu tradiciju.

“Cilj ovog udruženja je očuvanje velike istine – da je Prijedor grad slikara i umjetnika. Oni, ne samo da gaje i čuvaju tu tradiciju, nego i kreiraju kulturnu scenu u našem gradu. To je za svaku pohvalu i grad Prijedor se trudi da i finansijski, i prostorno podrži sve takve ideje, radove i i manifestacije poput večerašnje”, rekao je Milješić.

Izložbu članova Udruženja likovnih umjetnika građani mogu da pogledaju do 31. januara u Galeriji Udruženja, smještenoj u Vatrogasnom domu.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments