4. Marta 2024.
NaslovnicaNovostiUgovori o podsticajima sa sedam poslodavaca

Ugovori o podsticajima sa sedam poslodavaca

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković potpisao je danas ugovore sa sedam poslodavaca o dodjeli podsticaja za razvoj privrednih subjekata na području grada.

Cilj ovog projekta, koji se na području grada sprovodi već 10 godina, jeste unapređenje poslovnog ambijenta, razvoj ekonomije i preduzetništva, a Đaković je istakao da su podsticajima obezbijeđena nova radna mjesta za 147 radnika.

“Svim privrednim subjektima sa kojima potpisujemo ugovor o podsticajima, a takođe i drugim privrednicima, želimo da pandemija virusa korona što manje utiče na njihovu proizvodnju i stvaranje novih vrijednosti”, rekao je Đaković.

Grad je u ovoj godini dodijelio ukupno 359.000 KM podsticajnih sredstava, i to za podsticaj samozapošljavanju nezaposlenih 104.000 KM za registraciju 30 preduzetnika, za žensko preduzetništvo 63.000 KM za registraciju 19 preduzetnica, za zapošljavanje novih radnika 176.000 KM za zapošljavanje 94 radnika, za zapošljavanje visokoobrazovanih kadrova 9.000 KM za zaposlenje četiri radnika, te za podršku uvođenja standarda 7.000 KM kod tri privredna subjekta.

Među poslodavcima koji su potpisali ugovore bili su Milan Krivaja iz Firme “MK market” Prijedor i Mladena Stupar, vlasnik Umjetničke radionice “SEKA” koji su zahvalili Gradskoj upravi što ni u vrijeme pandemije virusa korona nije zaboravila na razvoj preduzetništva.

“Ova sredstva mnogo znače za moje preduzeće, jer će omogućiti prijevremenu nabavku određene opreme za rad, koja će nam sigurno podići nivo konkurentnosti, ne samo na domaćem i regionalnom, već i na inostranom tržištu”, rekao je Krivaja.

Stupareva, koja se bavi proizvodnjom domaćih eko-sapuna, istakla je da će se potruditi da dobijena sredstva što bolje iskoristi.

Izvor: SRNA

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor/”]

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments