4. Marta 2024.
NaslovnicaNovostiPrijedorUdruženje žena „Herba“ organizuje Novogodišnji bazar i besplatnu edukativnu radionicu o ljekovitom...

Udruženje žena „Herba“ organizuje Novogodišnji bazar i besplatnu edukativnu radionicu o ljekovitom bilju

Udruženje žena „Herba“ sve sugrađane zainteresovane za tradicionalnu, prirodnu medicinu poziva na Novogodišnji bazar i besplatnu edukativnu radionicu o ljekovitom bilju. Manifestaciju organizuju pod pokroviteljstvom Gradske uprave, u okviru Projekta “Ljekovito, aromatično i začinsko bilje kao neiskorišćena razvojna šansa prijedorske poljoprivrede“.

Da li biste umjeli da razlikujete biljku poljska preslica od otrovne, močvarne preslice?

Da li znate da čak i u decembru možete da idete u berbu ljekovitog bilja? Da, jer Imela, sveta biljka keltskih druida, korištena u magijskim obredima za dobivanje napitaka za snagu, hrabrost i za liječenje svih bolesti, može da se nađe i ovih dana!

Gurmani, hoćete li da naučite kako da Srijemuš, koji raste i na Kozari i okolini, iskoristite kao začinsku sol, slanu kao i svaka druga sol – ali ljekovitu i obogaćenu neodoljivom aromom divljeg bijelog luka?

Pridružite nam se u subotu, 23. decembra s početkom u 13 sati, u Mašinskoj skoli u Prijedoru. Očekuju vas zanimljive prezentacije, praktični savjeti i mogućnost kreacije vlastitih proizvoda od ljekovitog bilja.

Ulaz je besplatan!

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments