Udruženje za očuvanje tradicije:Poziv sugrađanima da se prijave za učešće u prvom maršu “Besmrtnog puka”

Created | By: freeradio | May 6, 2021
Udruženje za očuvanje tradicije:Poziv sugrađanima da se prijave za učešće u prvom maršu “Besmrtnog puka”

Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor pozvalo je danas sugrađane koji žele da učestvuju u maršu “Besmrtnog puka” u ovom gradu da se ovom udruženju prijave do subote, 8. maja.
“U okviru obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom – 9. maja, ove godine će i u Prijedoru biti organizovan marš `Besmrtnog puka`, manifestacija koja kroz kulturu sjećanja slavi pretke koji su učestvovali u borbi ili dali život za slobodu u Drugom svjetskom ratu, a čije fotografije nosimo mi – njihovi potomci”, saopšteno je iz Udruženja.

Iz Udruženja ističu da se na ovaj način grad Prijedor upisuje na ponosnu mapu gradova širom svijeta koji ovom manifestacijom slave Dan pobjede.

“Za prijavu je potrebno ime i prezime osobe koja učestvuje, ime i prezime, te godina rođenja i smrti pretka čiju sliku će nositi i samostalno pripremiti fotografiju pretka sa kojom učestvujemo u maršu `Besmrtnog puka`”, navedeno je u pozivu.

Kontakt osoba je profesor istorije Dejan Karlica, a broj za prijave 066/110-016.

“Okupljanje učesnika je u nedjelju, 9. maja, oko 13.00 časova ispred spomenika Mladenu Stojanoviću ispred zgrade Gradske uprave, odakle će se tačno u 13.00 časova predviđenom putanjom ići u park na Pećanima, do spomenika posvećenih Narodnooslobodilačkoj borbi, gdje će biti održan prigodni program”, piše u saopštenju.

Organizator manifestacije je Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor, uz pokroviteljstvo gradonačelnika Prijedora.

Izvor:SRNA

14 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017