26. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorUdruženje za očuvanje tradicije Prijedor :"S Jesenjinom u srcu" na Palama i...

Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor :”S Jesenjinom u srcu” na Palama i u Istočnom Sarajevu

Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor odigraće muzičko-poetski prikaz pod nazivom “S Jesenjinom u srcu” narednog vikenda, 26. i 27. novembra, na Palama i u Istočnom Sarajevu.
Riječ je o projektu koji ovo udruženje realizuje u saradnji sa Fondom “Ruski mir”, a koji se sastoji od izdavaštva izabranih pjesama Sergeja Jesenjina, priređivača i prevodioca Vladimira Krčkovskog iz Prijedora i muzičko-poetskog teatra kojim se promoviše ova publikacija.

Osim članova muzičke, igračke i pjevačke sekcije Udruženja za očuvanje tradicije, u programu učestvuju Pozorište Prijedor i prijedorska Gimnazija “Sveti Sava”.

“Na Palama gostujemo u subotu, 26. novembra, u Kulturnom centru u 19.00 časova, a u Istočnom Sarajevu dan kasnije u Kulturnom centru u 18.00 časova. Ulaz je besplatan, a sve posjetioce očekuje besplatan primjerak dvojezične knjige izabranih i prevedenih pjesama Sergeja Jesenjina pod nazivom `Dajte mi otadžbinu moju`”, rekao je Srni predsjednik Udruženja Željko Šormaz.

Muzičko-poetski prikaz premijerno je izveden krajem oktobra u Prijedoru, u prepunoj sali pozorišta, a prisustovali su i predstavnici ruske ambasade u BiH. Prošle sedmice gostovanja su organizovana u Banjaluci i Bijeljini, a uslijediće i predstavljanje publici u Trebinju.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments