Udruženje ugostitelja RS apeluje na Vladu da pomogne tom sektoru

Created | By: freeradio | October 1, 2020
Udruženje ugostitelja RS apeluje na Vladu da pomogne tom sektoru

Udruženje poslodavaca trgovine, turizma i ugostiteljstva “Horeca RS” uputilo je apel Vladi RS i lokalnim zajednicama da iznađu sredstva za pomoć tom sektoru, a posebno gradskim hotelima, putničkim agencijama, svadbenim salonima i noćnim klubovima.

Ističu da je jedan od problema koji prioritetno traži rješavanje i rad svadbenih salona i noćnih klubova, te pozivaju JZU Insitut za javno zdravstvo Republike Srpske i sve nadležne institucije da propišu mjere i zajedno s ugostiteljima naprave model koji će omogućiti rad salona i noćnih klubova s obzirom da je Republika Srpska jedina u regionu koja od početka pandemije ne dozvoljava njihovo otvaranje.

Smatraju da su postojeće mjere JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, a koje se odnose na rad ugostiteljskih objekata, neprovodive u praksi i prijete da, posebno u zimskom periodu, bez posla ostave između 7.000 i 9.000 radnika.

Napominju da su sve mjere Instituta donesene bez uvažavanja stavova Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma Republike Srpske kao jedinog reprezentativnog udruženja u toj oblasti, te traže da u budućnosti budu uključeni u kreiranje mjera koje se direktno odražavaju na poslovanje ugostiteljstva i turizima u Republici Srpskoj koje trenutno zapošljava oko 14.000 radnika.

Svjesni smo opasnosti, prisustva virusa i neophodnosti discipline ali smo isto tako ubijeđeni da su postojeće mjere najrigoroznije u regionu i kao takve neodržive, jer će dovesti do masovnog zatvaranja ugostiteljskih objekata i otpuštanja radnika – saopćeno je iz Udruženja “Horeca RS”.

Biznis.ba / FENA

6 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017