20. Februara 2024.
NaslovnicaNovostiPrijedorUčenici napravili foto-ram za “Prijedorsku zimu”

Učenici napravili foto-ram za “Prijedorsku zimu”

Centar Prijedora danas je dobio praznični foto-ram koji su zajednički osmislili Turistička organizacija i Mašinska škola u sklopu manifestacije Prijedorska zima, a napravili su ga učenici ove škole na praktičnoj nastavi.
Profesor stručnih predmeta u Mašinskoj školi Aleksandar Vujičić rekao je da su u izradi rama učestvovali učenici smjerova ce-en-ce tehničar za obradu drveta i bravar-zavarivač, a da su klupu takođe pravili učenici ove škole u ranijim generacijama.

“Bilo je zanimljivo, uvijek novi izazov, i mi u suštini često imamo nove neke ideje tipa kao što je ovaj ram ili osmišljavamo u toku praktične nastave još neke druge predmete, modele, različite vrste namještaja i onda to izrađujemo na praktičnoj nastavi”, rekao je Vujičić novinarima u Prijedoru.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije grada Prijedora Dijana Aramanda rekla je da je ideja nastala uoči novogodišnjih praznika da se prostor Prijedorske zime na Trgu majora Zorana Karlcie obogati jednim foto-ramom.

“Iz te ideje rodila se jedna lijepa saradnja sa učenicima i profesorima Mašinske škole i mi se, evo, nadamo da će sve da uveseli i da će moći svi naši sugrađani i posjetioci da ovdje zabilježe neke lijepe momente za uspomenu“, rekla je Aramanda.

Učenica drugog razreda Melina Čaušević rekla je da je zadovoljstvo što rad učenika može biti izložen u centru grada, a njen vršnjak Luka Gnjatović istakao je da je zanimljivo baviti se modeliranjem drveta na ovaj način.

Srna

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments