U tri mjeseca 180 milijardi sati provedeno uz telefone: Potrošene rekordne količine novca i vremena za aplikacije!

Created | By: freeradio | October 12, 2020
U tri mjeseca 180 milijardi sati provedeno uz telefone: Potrošene rekordne količine novca i vremena za aplikacije!

Korisnici pametnih telefona obaraju rekorde.

Korisnici širom svijeta su potrošili tokom jula, avgusta i septembra ove godine više 180 milijardi sati na mobilne aplikacije!

To predstavlja povećanje od 25% na godišnjem nivou, otkrivaju podaci analitičke kompanije App Annie.

Četiri najpopularnije aplikacije su u vlasništvu kompanije Facebook. U pitanju su aplikacije Facebook, WhatsApp, Messenger i Instagram, a prate ih Amazon, Twitter, Netflix, Spotify i TikTok. Upravo je TikTok druga najprofitabilnija aplikacija koja ne sadrži igre. Potrošnja novca u okviru aplikacija je porasla za 20% na godišnjem nivou, što je rekordnih 28 milijardi dolara. Najviše novca je stiglo od Apple platforme čak 18 milijardi dolara (povećanje od 20% na godišnjem nivou), dok je Google-ova prodavnica iskeširala 10 milijardi dolara (povećanje od 35%).

Korisnici su skinuli preko 33 milijardi aplikacija u trećem kvartalu, od toga je 25 milijardi skinuto preko Google Play Store prodavnice (povećanje od 10%), dok je App Store pridodao 9 milijardi skidanja (20%). U 45% slučajeva prego Google Play Store prodavnice se skidaju igre, dok 55% čine aplikacije. Na App Store prodavnici je samo 30% preuzeto video igara.

I pored toga, gejming je najunosnija stavka na obje platforme, 65% zarade Apple-ove prodavnice čine igre, dok je taj procenat još veći na Play Store prodavnici, čak 80 procenata! Najveći faktor u zarađivanju novca, a da nije vezan za gejming, je pretplata, pogotovo u kategoriji zabave gdje je tokom ove godine debitovalo nekoliko novih striming servisa.

Izvor:Mondo

11 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017