U subotu 31. decembra toplo sa sunčanim periodima

Created | By: freeradio | December 27, 2022
U subotu 31. decembra toplo sa sunčanim periodima

Posljednjeg dana ove godine, u subotu, 31. decembra, preovladavaće toplo vrijeme sa sunčanim periodima uz promjenljivu oblačnost, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda koji ukazuju da je posljednjih deset godina za Novu godinu bilo uglavnom toplo.
Prema prognozi meteorologa, u subotu će na biti umjereno oblačno na zapadu i jugu, a u ostalim predjelima pretežno vedro.

Jutarnja temperatura vazduha biće od dva do do šest, na jugu do devet, u višim predjelima od nule, a maksimalna dnevna od devet do 14, na jugu i sjeveru do 17, u višim predjelima od sedam stepeni Celzijusovih.

Prema podacima Hidrometeorlološkog zavoda, najtopliji 31. decembar u većini predjela bio je prošle godine, zatim 2017. i 2013. godine, a toplo je bilo i 2020. godine.

U posljednjih deset godina je u većini predjela najviša temperatura 31. decembra izmjerena prošle, 2021. godine, kada je u mnogim predjelima prelazila iznad 15 stepeni, a u Banjaluci je izmjereno 19,2 stepeni i u Trebinju 20,2 stepeni Celzijusovih.

Najhladnije bilo je 2014. godine, kada se minimalna temperatura vazduha spuštala ispod minus 15, a maksimalna temperatura u većini predjela nije prešla minus pet stepeni Celzijusovih u većini predjela.

Najniža temperatura je bila u Han Pijesku i iznosila je minus 15,4 stepena. Jedino je na jugu bilo malo toplije.

SRNA

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017