20. Februara 2024.
NaslovnicaNovostiU ŠKOLAMA SITUACIJA POD KONTROLOM Korona virus otkriven kod još 13 učenika...

U ŠKOLAMA SITUACIJA POD KONTROLOM Korona virus otkriven kod još 13 učenika u Srpskoj

U protekla 24 časa, korona virus je otkriven kod ukupno 15 djece i tinejdžera u Republici Srpskoj, podaci su Instituta za javno zdravstvo RS.

Ustarosnoj grupi do pet godina, korona virus je potvrđen kod dvoje djece, u dobi od šest do 14 godina šestoro, a u uzrasnoj grupi od 15 do 19 godina njih sedmoro.

Branislav Zeljković, direktor IJZ RS, kaže da je situacija u osnovnim i srednjim školama zadovoljavajuća.

Naime, kroz povećanje ukupnog broja pozitivnih osoba, nismo imali eksponencijalno povećanje broja zaraženih učenika. Tu je situacija i dalje stabilna. Više puta smo napominjali da korona virus dolazi iz zajednice i da, tako, može doći u školu, što predstavlja najveću opasnost – naglašava Zeljković.

Dodaje da analiza IJZ RS pokazuje da je, od ukupnog broja novootkrivenih slučajeva, najviše pozitivnih u starosnoj grupi od 30 do 49 godina.

Oni su najviše socijalno aktivni, rade, imaju najveći broj kontakata. A kroz povećane kontakte i nepridržavanje mjra, dolazi do pogoršanja epidemiološke situacije, pa u roku od tri dana imamo trocifrene brojeve zaraženih na dnevnom nivou – ističe Zeljković.

Prema njegovim riječima, u određenim školama u RS određena su biračka mjesta.

Kada govorimo o pripremama pred utbore, zajedno sa Ministarstvom prosvjete i kulture RS razmotrićemo situaciju i dati preporuke. Takođe, razmotrićemo i preporučiti na koji način školske objekte pripremiti za nastavu nakon izbora – ističe Zeljković.

Izvor:SrpskaInfo

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments