4. Marta 2024.
NaslovnicaZabavaZanimljivostiU Sibiru izmjereno minus 58 stepeni Celzijusovih

U Sibiru izmjereno minus 58 stepeni Celzijusovih

Arktičko vrijeme zahvatilo je dijelove Rusije, a temperatura u divljini Sibira pala je na minus 58 stepeni Celzijusovih, saopštili su meteorolozi.

Jakutsk, jedan od najhladnijih gradova u svijetu, koji se nalazi oko 5.000 kilometara istočno od Moskve, prekriven je ledenim oblacima i maglom, pokazuju snimci napravljeni iz dronova.

Temperatura u dijelovima Republike Saha, ogromnog regiona malo manjeg od Indije, koji se nalazi u sjeveroistočnom dijelu Sibira, pala je noćas ispod minus 55 stepeni Celzijusovih.

U Ojmjakonu, naselju u Sahi, danas je minus 58 stepeni. Meteorolozi su rekli da će realan osjećaj biti kao da je minus 63 stepena s obzirom na vlažnost i vjetar.

Na pijaci u Jakutsku riba se prodaje na pijaci duboko smrznuta, upakovana u desetine kutija. Zamrzivač nije potreban, a prodavačice su umotane u velike krznene kape.

“Hladno je. Potrebno je samo da imate odgovarajuću kvalitetnu odjeću i onda će sve biti u redu. Glavno je da se krećete, tako da vam krv cirkuliše”, izjavio je mještanin koji se predstavio kao Pjotr.

Nezavisne

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments