14. Aprila 2024.
NaslovnicaNovostiU Prijedoru večeras počinje višednevna manifestacija "Miholjsko ljeto"

U Prijedoru večeras počinje višednevna manifestacija “Miholjsko ljeto”

 U Prijedoru večeras počinje višednevna manifestacija “Miholjsko ljeto” koju organizuje prijedorsko Udruženje za očuvanje tradicije.
Profesor istorije u prijedorskoj Gimnaziji Dejan Karlica održaće večeras u 19.00 časova predavanje “Odužimo dug” povodom inicijative Udruženja da se u Prijedoru podigne spomenik solunskim dobrovoljcima.

Predavanje će biti održano u sali Zavoda za izgradnju grada, a u pratećem programu nastupiće muška pjevačka grupa Udruženja.

Za utorak, 13. oktobar, za 19.00 časova u Pozorištu Prijedor, najavljen je koncert Beogradskog omladinskog narodnog orkestra Radio-televizije Srbije, kojim rukovodi maestro Slavko Mitrović Cale.

Iz Udruženja su naveli da je ulaz slobodan zahvaljujući gradonačelniku Milenku Đakoviću i Gradskoj upravi Prijedor, koji su obezbijedili finansijska sredstva, a broj gledalaca je ograničen na 80 u skladu sa epidemiološkim propisima.

Obezbijeđen je i prenos koncerta uživo, koji će se moći gledati i na stranici Udruženja.

U srijedu, 14. oktobra, u Muzičkoj školi “Savo Balaban” biće održan masterklas harmonike, na kojem će maestro Mitrović svoje sviračko znanje i iskustvo podijeliti sa mladim i afirmisanim prijedorskim harmonikašima.

Miholjdan je slava Udruženja za očuvanje tradicije, a manifestacija “Miholjsko ljeto” održava se pod pokroviteljstvom grada Prijedora.

Saorganizatori su Kolo srpskih sestara, kulturno-umjetnička društva “Kozara” i “Milan Egić”, Muzička škola “Savo Balaban” i Radio-klub “Kozara”.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments