U Prijedoru obilježen ” Dan bez automobila”

Created | By: freeradio | September 22, 2020
U Prijedoru obilježen ” Dan bez automobila”

Grad Prijedor je, povodom obilježavanja evropske kampanje “Dan bez automobila 2020”, danas obustavio saobraćaj za sva motorna vozila u užoj gradskoj zoni od 11.00 do 14.00 časova.
Cilj ove kampanje je promovisanje alternativnih vidova saobraćaja kao što su javni prevoz, bicikl i šetnja, a u svrhu očuvanja životne sredine.

Obilježavanje ovog značajnog datuma ove godine je bilo simbolično zbog situacije izazvane virusom korona, tako da nije bilo organizovanog izlaska učenika i sportista na ulice grada.

Međutim, to nije spriječilo mališane svih uzrasta da se spontano provozaju biciklima i rolerima prijedorskim ulicama koje su na nekoliko časova bile pretvorene u pješačku zonu.

Među njima je bila i saobraćajna učenička patrola Osnovne škole “Desanka Maksimović”.

Ova kampanja, čije je obilježavanje pokrenuto kao evropska inicijativa 1998. godine u Francuskoj, a od 2002. godine i kod nas, ove godine se sprovodi pod motom “Mobilnost bez zagađenja za sve”.

8 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017