30. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiU Prijedoru do 11 časova izlaznost veća nego prije četiri godine

U Prijedoru do 11 časova izlaznost veća nego prije četiri godine

U Prijedoru je do 11.00 časova glasalo 11.756 građana, odnosno 14,28 odsto, izjavio je predsjednik Gradske izborne komisije /GIK/ Prijedor Željko Škondrić.
“To je veoma dobar rezultat u odnosu na prošle opšte izbore gdje je do 11.00 časova izašlo 13,50 odsto”, rekao je Škondrić novinarima u Prijedoru.

On je naveo da je najveća izlaznost u Gornjoj Jutrogošti /32,65 odsto/, a najmanja u Prijedor Centar šest /1,84 odsto/, ali se radi o biračkom mjestu za lica iz drugih lokalnih zajednica po popisu iz 1991. godine

“Dosad imamo puno negodovanja zbog toga što predsjednici, odnosno birački odbori ne dozvoljavaju pomoć drugim licima, odnosno licima koja slabo vide, a nemaju uvjerenja i potrvde da mogu da glasaju uz pomoć drugog lica, ali ta pravila je odredila Centralna izborna komisija BiH”, dodao je Škondrić.

Izlaznost birača u Kozarskoj Dubici do 11.00 časova je 15,24 odsto, a izborni dan protiče mirno, potvrdio je Srni član OIK-a Miroslav Škara.

Škara je dodao je OIK zaprimila dva prigovora.

Naredni izvještaj o izlaznosti birača u OIK očekuju nakon 15.00 časova.

Građani Kozarske Dubice danas mogu glasati na 40 redovnih biračkih mjesta, jednom biračkom mjestu za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima i putem mobilnog tima.

Na biračkom spisku za opštinu Kozarska Dubica je 22.773 birača, uz 67 lica koja će glasati putem mobilnog tima i četiri birača koji mogu glasati na biračkom mjestu za glasanje u odsustvu.

Lokaciju glasanja birači mogu provjeriti putem SMS linije 091 12 12 12, uz slanje matičnog broja, ili u Centru za birački spisak opštine Kozarska Dubica na broj telefona 052/416-014.

Lokacija biračkog mjesta za one koji glasaju u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima je u prizemlju Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” u Kozarskoj Dubici.

Srna

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor”]

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments