U Prijedor 19. i 20. juna stižu djeca sa Kosova i Metohije

Created | By: freeradio | June 10, 2021
U Prijedor 19. i 20. juna stižu djeca sa Kosova i Metohije

Grad Prijedor i ove godine ugostiće školsku djecu sa Kosova i Metohije, koja će iz Kosovske Kamenice doputovati 19. juna, dok će djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju u pratnji roditelja u grad na Sani stići 20. juna.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je danas da je dogovoren nastavak ovog projekta i da će ovo biti šesta godina kako djeca sa Kosova i Metohije dolaze u Prijedor.

“Mislimo da je ovo jedna lijepa priča i poruka da će građani Prijedora pružati podršku djeci i mladima sa Kosova i Metohije i ubuduće. Ovo su jako teška vremena, pogotovo za srpski narod sa tog područja, i smatramo da treba da pomognemo tim ljudima. Ovo je naš skromni doprinos da djeca vide ovaj grad, upoznaju se sa našim mladim sugrađanima i stvore doživotna prijateljstva”, izjavio je Pavlović nakon današnjeg sastanka sa predsjednikom banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Miloradom Arlovom.

Pavlović je rekao da će grad Prijedor učestvovati u podršci ovoj aktivnosti kroz finansiranje prevoza i jednog dijela smještaja za te mlade ljude.

Arlov je izrazio zadovoljstvo što će više od 500 djece ponovo doći u Republiku Srpsku.

“Drago mi je što i u ovim teškim vremenima porodice u Prijedoru i Republici Srpskoj žele da ugoste mališane sa Kosmeta”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, ovih dana Odboru se javio veliki broj zainteresovanih u Republici Srpskoj koji žele da ugoste djecu sa Kosmeta, što pokazuje koliko je ovaj projekat veliki i koliko je spojio porodice, gradove, osnovne škole.

Roditelji učenika Osnovne škole “Branko Ćopić” ugostiće tokom sedmodnevnog boravka u Prijedoru 47 mališana sa Kosova i Metohije, a javna ustanova Centar “Sunce” biće domaćin djeci sa poteškoćama i njihovim roditeljima, mada će njih 25 u pratnji roditelja biti smješteno u Hotelu “Prijedor”.

SRNA

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017