Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
spot_img
HomeNovostiU nedjelju jesenja berza sitnih životinja

U nedjelju jesenja berza sitnih životinja

Prijedorsko Društvo za uzgoj i zaštitu sitnih životinja “Golub” u nedjelju, 11. oktobra, organizovaće Jesenju berzu sitnih životinja. Berza će biti održana na Bereku, u parku pored Lovačkog doma, a trajaće od 8 do 13 časova. Na izložbi će dominirati pernata živina, kunići i ostale sitne životinje kojima se najviše obraduju najmlađi sugrađani. Za razliku od prethodnih godina, uglavnom će učestvovati domaći izlagači, njih oko 40, rekao je predsjednik ovog društva Mladen Goronjić. Ovo je prva ovogodišnja izložba u organizaciji Društva “Golub”, jer je zbog pandemije virusa korona izostala uobičajena izložbena aktivnost.

Inače tokom godine imamo proljetnu i jesenju berzu te jednu veću izložbu jačeg takmičarskog ranga, kao što je prošle godine bila Balkanska izložba sitnih životinja. Nažalost, zbog situacije koja je zahvatila cijelu zemlju i region, nismo ove godine bili aktivni – kaže Goronjić.

Prijedorsko Društvo za uzgoj i zaštitu sitnih životinja “Golub” dobilo je odobrenje BH. saveza za održavanje državne izložbe sitnih životinja, međutim još uvijek se ne zna da li će ona biti organizovana. Društvo “Golub” prošle godine proslavilo je 40 godina rada. Imaju 70-ak članova, od kojih 30 aktivnih. Ističu da cilj jesenje berze nije samo prodaja životinja, već i da među mladima razviju ljubav prema ovim ljubimcima i edukuju buduće odgajivače. Stoga organizatori očekuju da neće izostati dobra posjeta i prilika da roditelji kupe mališanima kućnog ljubimca.

prijedor24.com

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments