30. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiRS-BIHU četvrtak i petak nestabilno vrijeme uz kišu i pljuskove

U četvrtak i petak nestabilno vrijeme uz kišu i pljuskove

U Republici Srpskoj naredna dva dana biće sunčano i toplo, dok se potom očekuje nestabilno vrijeme uz kišu i pljuskove, sa maksimalnom temperaturom vazduha u četvrtak, 14. septembra, od 26 do 31 stepen Celzijusov.
Sutra ujutru će biti svježe i pretežno vedro uz maglu samo ponegdje oko rijeka i po kotlinama. Tokom dana će biti pretežno sunčano i još malo toplije vrijeme.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorloškog zavoda, duvaće slab do umjeren zapadni i jugozapadni vjetar.

Minimalna temperatura vazduha od 11 do 15, na jugu do 20, u višim predjelima od sedam stepeni, a maksimalna temperatura vazduha od 29 do 35, u višim predjelima od 24 stepena Celzijusova.

U srijedu, 13. septembra, ujutru će biti svježe i pretežno vedro uz maglu samo ponegdje oko rijeka i po kotlinama. Prijepodne i tokom većeg dijela dana pretežno sunčano i još toplije vrijeme uz malu dnevnu oblačnost.

Kasnije popodne i uveče očekuje postepeno naoblačenje koje samo ponegdje lokalno na sjeverozapadu i sjeveroistoku može da donese kišu i pljuskove sa grmljavinom. Na jugu će tokom cijelog dana biti pretežno sunčano.

Minimalna temperatura vazduha biće od 11 do 16, na jugu do 20, u višim predjelima od osam stepeni, a maksimalna temperatura od 28 do 34, u višim predjelima od 25 stepeni.

U četvrtak se očekuje jača oblačnost sa sjeverozapada koja će donijeti pad temperature i kretaće se ka jugoistoku donoseći lokalno kišu i pljuskove sa grmljavinom u većinu predjela.

Minimalna temperatura vazduha biće od 13 do 18, na jugu do 20, u višim predjelima od 10, a maksimalna temperatura od 26 do 31, u višim predjelima od 22 stepeni.

U petak, 15. septembra, zadržaće se oblačno i nestabilno vrijeme uz kišu i pljuskove sa grmljavinom tokom dana koji će biti češće u centralnim i istočnim predjelima. Najmanje kiše se očekuje na jugu i sjeveru.

Minimalna temperatura vazduha biće od 12 do 17, na jugu do 20, u višim predjelima od osam, a maksimalna temperatura od 22 do 29, u višim predjelima od 19 stepeni Celzijusovih.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments