U akciji “Wolf” učestvuje 250 policajaca, pretresi na 20 lokacija

Created | By: freeradio | December 16, 2020
U akciji “Wolf” učestvuje 250 policajaca, pretresi na 20 lokacija

Policijski službenici Granične policije BiH i MUP-a RS vrše pretrese na 20 lokacija u okviru akcije “Wolf” u kojoj učestvuje 250 policajaca, saopštila je Granična policija BiH.

Tom prilikom je zadokumentovano je obavljanje više kaznenih djela organizovanog krijumčarenja i rasturanja cigareta stranog porijekla bez akciznih markica uz učešće većeg broja osoba organizovanih u međusobno povezane kriminalne grupe, koje imaju jasno definisanu organizaciju posla u kojoj su uloge članova uglavnom podijeljene, na organizatore, dobavljače, vozače, čistače, kupce i saučesnike u krijumčarenju i rasturanju cigareta”, navedeno je u saopštenju GP BiH.

Kako se dodaje ovako organizovane kriminalne grupe su se međusobno povezivale u kriminalnu mrežu koja se protezala od Crne Gore do BiH s ciljem obavljanja istovrsnih kaznenih djela krijumčarenja i rasturanja cigareta.

Kako se navodi u saopštenju pripadnici GP BiH i MUP RS već nekoliko mjeseci provode operativnu akciju kodnog naziva Wolf, pod nadzorom Tužilaštva BiH.

“Po prvi put je na ovakav način ostvarena suradnja između policijskih agencija pod nadzorom Tužiteljstva BiH i po naredbama Suda BiH”, navodi se u saopštenju.

nezavisne

7 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017