Trodnevni Salon stripa u Banjaluci

Created | By: freeradio | October 2, 2020
Trodnevni Salon stripa u Banjaluci

U Banjaluci će od 9. do 11. oktobra biti održan 3. međunarodni salon stripa “Deveta dimenzija”, na kojem će biti 11 izložbenih postavki domaćih i četiri izložbe italijanskih autora.

U programskom dijelu festivala biće održana tribina “Uticaj francusko-belgijske škole stripa na strip-kulturu u BiH”, gdje će govoriti domaći strip-autori koji godinama rade za strane izdavače Milorad Vicanović, Senad Mavrić i Filip Andronik. Biće održana i promocija knjige Elmane i Harisa Cerića “Strip kao medij filozofske poruke: Stripozofski pristup nastavi filozofije”.

Tokom održavanja salona u prostorijama Kamene kuće na tvrđavi Kastel zainteresovani posjetioci moći će da pogledaju izložbene postavke, učestvuju u strip-radionici s domaćim crtačima, kao i da kupe neko strip-izdanje na prodajnom štandu.

Udruženje “Deveta dimenzija” će i ove godine predstaviti svoja nova izdanja, strip-album Milana Jovanovića “Džejson Brajs”, Milorada Vicanovića “Luftbalons” i najnovije izdanje popularnih “Stripovijetki” Milana Mladića i Predraga Ikonića nastalih prema djelu Petra Kočića u italijansko-srpskoj verziji. Posebnost ovogodišnjeg izdanja salona je da se prvi put na ovim prostorima kao rekviziti pojavljuju čokoladice s logom i plakatom salona.

nezavisne

9 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017