Tri osobe preminule od korone u RS, 97 novoozaraženih

Created | By: freeradio | September 17, 2020
Tri osobe preminule od korone u RS, 97 novoozaraženih

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 640 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 97 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 48 muških i 49 ženske osobe, od kojih je 23 mlađe, 57 srednje i 17 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 27 osoba je iz Banjaluke, 10 iz Mrkonjić Grada, sedam iz Prnjavora, šest iz Gradiške, pet iz Laktaša, po četiri iz Bijeljine, Doboja, Istočne Ilidže i Čelinca, po tri iz Prijedora i Sokoca, po dvije iz Bileće, Kozarske Dubice, Teslića i Foče i po jedna iz Broda, Zvornika, Kneževa, Lopara, Modriče, Oštre Luke, Rudog, Srpca, Stanara, Trebinja, Šamca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona.

Radi se o muškarcima srednje i starije životne dobi iz Doboja (dvije osobe) i Gradiške.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 8.511 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 284 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 5.431 osoba, a testirano je ukupno 72.994 osoba.
Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 184, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 63, a u opštim bolnicama 121

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 3.398 osoba, a nadzor je završen kod 55.136 osoba.

rtrs

5 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017