Treći ŠA Fest nadmašio očekivanja

Created | By: freeradio | August 1, 2022
Treći ŠA Fest nadmašio očekivanja

U Prijedoru je održan treći „ŠA festa“, memorijalni festival posvećen prerano preminulom akademskom slikaru i muzičaru Daliboru Popoviću Mikši. Festival je neprofitnog karaktera, a prihod od ulaznica namijenjen je za podršku mladim i neafirmisanim umjetnicima.

Ovogodišnji „ŠA fest“ nadmašio je prethodna dva. Na brojnim lokacijama u Prijedoru održani su koncerti pop, rok i elektronske muzike, igrane pozorišne predstave, promovisane knjige, organizovana i slikarska radionica za djecu. Tokom četiri dana održavanja, privukao je više hiljada posjetilaca različitih generacija. Osim Prijedorčana i publike iz okolnih gradova, „Ša fest“ posjetili su i brojni stranci. Bilo je tu posjetilaca iz regiona, Njemačke, Poljske, Meksika.

Tokom dvije glavne festivalske večeri u prijedorskoj Ljetnoj bašti nastupili su, između ostalih, Rambo Amadeus, „Hladno pivo“, Goran Bare i „Majke“, „Elemental“ i „Sanšajn“. Najviše pažnje privukla je nova regionalna zvijezda Konstrakta.

Ove godine novost je bio „Elektro park“, na kojem su nastupali di-džejevi, među kojima i dvojica svjetski poznatih Uto Karem i Metodi Hristov. Ni sami izvođači nisu krili oduševljenje Prijedorom, festivalom i publikom.

Organizatori kažu da je ovogodišnji festival nadmašio njihova očekivanja i da je reakcija publike dodatni motiv za stvaranje novih kulturnih vrijednosti u Prijedoru i Srpskoj.

„Ša fest“ organizuje istoimeno prijedorsko udruženje. U okviru Udruženja djeluje i Fondacija „Dalibor Popović Mikša“, čiji je cilj podrška mladim, neafirmisanim umjetnicima – stipendijama, kupovinom muzičkih instrumenata i finansiranjem njihovih autorskih radova.

„ŠA fest“ ove godine podržali su Kabintet predsjednice Republike Srpske, prijedorska Gradska uprava i Ministarstvo trgovine i turizma. Najavljena je i podrška u budućnosti.

gradprijedor.com

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017