20. Aprila 2024.
NaslovnicaNovostiTAJSON OPET U RINGU Slavni bokser imo poruku za rivala i Maradonu

TAJSON OPET U RINGU Slavni bokser imo poruku za rivala i Maradonu

Bivši svjetski šampion u boksu, Majk Tajson, u noći između subote i nedelje vraća se u ring, ubijeđen da će, iako su mu 54 godine pobijediti nekadašnjeg prvaka u četiri kategorije, Roja Džonsa juniora.

Roj Džons nije boksovao od 2018, tri godine je mlađi od “gvozdenog Majka”, koji se nije takmičio punih deceniju i po. Ipak, Tajson je ubijeđen da će trijumfovati.

– Dolazim po njega! Razbiću te – poručio je na zvaničnom mjerenju slavni bokser.

Roj Džons junior je bio jedan od najboljih nokautera nakon Tajsonovog penzionisanja, ali imajući u vidu da su obojica ušla u šestu deceniju života, ostaje pitanje da li će i koliko to biti kvalitetan meč.

“Supermen” Džons, koji je imao nadimak i “kapetan Kuka”, ostvario je u 75 takmičarskih nastupa 66 pobjede, od čega 47 nokautom, dok je Tajson od 58 mečeva dobio 50, od čega 44 nokautiranjem rivala.

Da nije bilo skandala koji su obilježili karijeru “gvozdenog Majka”, a bilo ih je na pretek, kako u ringu gde je odgrizao dio uveta Ivanderu Holifildu, tako (još više) i van borilišta, možda bi Tajson imao još impresivniji učinak. Ipak, uspio je da se izbori sa brojnim problemima, pa je ovih dana potpuno posvećen povratku u ring.

Dijelom i – tužan, jer mu je preminuo veliki prijatelj, koji je i sam bio maestro u mečevima, a problematičan van njih, Dijego Maradona.

– Božja ruka, Maradona, nas je napustila. Te 1986. obojica smo postali prvaci svijeta. Poredili su nas. Bio je jedan od mojih heroja i moj prijatelj. Mnogo sam ga poštovao. Mnogo će nam nedostajati- poručio je Majk Tajson uoči izlaska na dvoboj sa Rojom Džonsom juniorom.

Izvor:SrpskaInfo

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor”]

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments