23. Aprila 2024.
NaslovnicaNovostiSvi predstavnici FK Partizan napuštaju institucije FSS-a, bojkot rada

Svi predstavnici FK Partizan napuštaju institucije FSS-a, bojkot rada

Fudbalski klub Partizan saopštio je danas da će svi predstavnici kluba u institucijama Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice Superlige i Prve lige Srbije podnijeti ostavke i dalje bojkotovati njihov rad.

Klub iz Humske oglasio se saopštenjem zbog dešavanja na utakmici 6. kola Superlige protiv Vojvodine u Novom Sadu, kada se, kako navode, desila “brutalna krađa”, zbog čega je Partizan zakazao sjednicu Odbora za hitna pitanja.

“FK Partizan je, nakon utakmice u Novom Sadu, potpuno svjestan pitanja Bertolda Brehta: ‘U mračna vremena, hoće li biti pjesme? Da, biće pjesme o mračnim vremenima’. U mračna vremena naš najbolje ocijenjeni sudija Jovanović pokušava da se fizički razračuna s trenerom Partizana, igračima Partizana koji sjede na klupi se obraća s nepoštovanjem, unoseći im se u lice i unižavajući svoju i njihovu profesiju. U mračna vremena taj sudija ima dvostruke aršine za iste laktove, vidi ono što ne postoji, a ne vidi ono što nsumnjivo postoji”, navodi se u saopštenju kluba iz Humske.

“U mračna vremena taj sudija jednom drugom klubu ne smije da sudi jer je taj drugi klub to zabranio nakon derbija u kom nije šutnuo u okvir gola, ali zato smije da se bahato i neprofesionalno ponaša prema igračima i stručnom štabu Partizana. U ta ista mračna vremena, cijeli fudbalski savez je u službi samo jednog kluba, onog koji, kada komentariše sudijske odluke na utakmici na kojoj nije učestvovao, taj sudija biva kažnjen nesuđenjem u narednom kolu, kluba, evropskog prvaka u dosuđenim mu penalima, jedinom protivniku uvođenju VAR tehnologije i stranih sudija u srpski fudbal”, stoji u saopštenju i dodaje se:

“U mračnim vremenima, ne postoji diskusija unutar institucija Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice Superlige i Prve lige Srbije, jer FK Partizan nema predstavnika u Izvršnom odboru FSS, a sjednice Zajednice se ne sazivaju, uprkos početku nove sezone.”

Kako ističu iz Partizana, “sve što se saopšti, u ovim mračnim vremenima potpada pod rad kafkijanske Disciplinske komisije FSS, koja presuđuje po automatizmu, naredbama i bez bilo kakvog pravničkog digniteta.”

“Tako niko ne zna po kom kriterijumu se delegiraju sudije, kakva je njihova odgovornost i odlučivanje o njihovom statusu. Zato neke sudije znaju da su zaštićene uprkos nepočinstvima kojima su bremeniti i podsmjehuju se pravdi i pravičnosti, sve u interesu samo jednog kluba i njegove neutažene želje da prije derbija obezbijedi bodovnu zalihu budući da znamo šta mu se na derbiju dešava”, dodaje se da će sljedstveno svemu ovome da FK Partizan donio sljedeće odluke.

“Svi predstavnici FK Partizan u institucijama Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice Superlige i Prve lige Srbije će podnijeti ostavke i dalje bojkotovati njihov rad: Miloš Vazura, na mjesto člana Skupštine FSS, Milorad Nikolić, na mjesto člana Skupštine FSB, Vanja Radinović, na mjesto člana Omladinske komisije FSS, Goran Arnaut, na mjesto Komisije za razvoj fudbala FSS, Svetomir Tanasković, na mjesto potpredsjednika Zajednice Superlige i Prve lige Srbije i na mjesto člana Komisije za ženski fudbal FSS”.

Druga odluka je da FK Partizan zahtijeva da se hitno utvrdi odgovornost svih članova Sudijske komisije FSS i sankcioniše njihov dosadašnji rad, kao i potpuno transparentno i javno delegiranje sudija po principu definisanja jasnih i precizno formulisanih kriterijuma izbora.

“Izbor sudija se mora obrazloženo učiniti najmanje tri dana pred prvu utakmicu prvenstvenog kola. Najkasnije dva dana nakon završetka prvenstvenog kola, zahtijevamo da Sudijska komisija javno objavi ocjene svih sudija koje su sudile to kolo kao i eventualne sankcije u slučaju da se utvrdi da su sudije svojim greškama oštetile bilo koji tim. Zahtijevamo od Sudijske komisije da najzahtjevnije utakmice kola sude isključivo sudije koje su, do tog trenutka, najbolje ocijenjene za svoj prethodni rad, a ne da klubovi ostanu uskraćeni za bilo kakvo saznanje po kom im je kriterijumu delegiran određeni sudija. FK Partizan je uvjeren da je transparentan rad Sudijske komisije u interesu svih učesnika u ovom takmičenju”, navodi se i objašnjava sljedeća odluka.

“FK Partizan nadalje ne priznaje rad Disciplinske komisije FSS i podnijeće zahtjev za ocjenu zakonitosti i ustavnosti Disciplinskog pravilnika FSS. FK Partizan najavljuje da će, u slučaju oglušivanja o sve gorenavedene zahtjeve, podnijeti krivične prijave protiv svih lica koje smatra osumnjičenim za krivično djelo iz člana 208b Krivičnog zakonika Republike Srbije – dogovaranje ishoda takmičenja”, zaključuju se u saopštenju Partizana.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments