Sve spremno za Kup RS za rukometaše, četiri ekipe se bore za trofej

Created | By: freeradio | September 10, 2020
Sve spremno za Kup RS za rukometaše, četiri ekipe se bore za trofej

Sve je spremno za zvršni turnir Kupa Republike Srpske za rukometaše koji će se odigrati za vikend u Doboju saopšteno je iz Rukometnog saveza RS.

Prva polufinalna utakmica na programu je 12. sepetmbra od 17 časova kada će se sastati Sloga (Doboj) – Leotar (Trebinje), a od 19 časova igraće Borac m:tel (Banjaluka) – Lokomotiva (Brčko). Oba susreta će biti prenošena putem Facebook stranice Rukoemtnog saveza RS i na TV Simić.

Finale je na programu 13. septembra od 17 časova uz direktan prenos na RTRS.

“Sve je spremno za ovogodišnju završnicu Kupa Republike Srpske. Obezbijeđeni su pehari i medalje kao i novčane nagrade za pobjednika Kupa (2.000 KM) i poraženu ekipu u finalnom susretu (1.500 KM). Očekujemo da će ovo biti istinski rukometni sepktakl i siguran sam da će utakmice biti kvalitetne i zanimljive”, izjavio je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske i zahvalio se Željki Cvijanović, predsjednici Republike Srpske koja je i ovog puta prihvatila da bude pokrovitelj Kupa.

U nedjelju će od 11 časova biti održana sjednica Upravnog odbora RS RS, a dva sata kasnije izvještajna sjednica Skupštine.

“Dosta smo uradili za protekle dvije godine od kada je novo rukovodstvo na čelu sa mnom preuzelo brigu o Rukometnom savezu Republike Srpske. O svemu tome upoznaćemo članove Skupštine na kojoj ćemo, između ostalog, obaviti izmjene i dopune Statuta” rekao je Umičević.

Dodao je da od Vlade RS očekuje da novčano pomogne rukometni sport, sa akcentom na tri kluba koja su se našla u teškoj situaicji.

“To su Leotar iz Trebinja, Derventa i Slavija iz Istočnog Sarajeva koji su bili upitni za nastup u Premijer ligi BiH. Istrajaću u tome da od Vlade Republike Srpske dobijemo novčanu pomoć kako bismo značajnije pomogli sve naše klubove”, istakao je Umičević.

On je dodao da je i sve spremno za završnicu Kupa Republike Srpske za rukometašice koja će se održati 19. i 20. septembra u Banjaluci.

 

Nezavisne

9 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017