Sve prisutnija ovisnost djece o igricama i društvenim mrežama

Created | By: freeradio | November 18, 2022
Sve prisutnija ovisnost djece o igricama i društvenim mrežama

Kada ih roditelji opomenu i daju neki zadatak, oni izgledaju često kao hipnotisani i ponekad se čini da ništa od informacija ne dopire do njih.

Aktulena istraživanja pokazuju da djeca veoma rano, već od svoje 9 godine života, pokazuju znake ovisnosti od mobilnih telefona. U ranom uzrastu dominiraju igrice, a kasnije i brojne društvene mreže. Kada ih roditelji opomenu i daju neki zadatak, oni izgledaju često kao hipnotisani i ponekad se čini da ništa od informacija ne dopire do njih. Sa uzrastom se javljaju i druge poteškoće, gdje djeca uopšte ne žele da se jave roditeljima na telefon ili poruku, jer to nije „in“ u društvu da ih roditelji nešto zapitkuju i interesuju se gdje su i šta rade. Kasnije opet na raznim događajima i zajedničkim druženjima primjećujemo da djeca uopšte ne komuniciraju nego da su stalno na telefonu.

Upravo zbog ovakvih problema, ali i mnogih drugih, u okviru Centra modernih znanja počinje sa radom pedagoško – psihološko savjetovalište, uz poseban akcenat na rad sa djecom koja su ovisnici od društvenih mreža, kao i na rad sa adolescentima socijalno neprilagođenog ponašanja. Pored toga, stručnjaci u savjetovalištu se bave i problemima koje imaju odrasli, kao što su: anksioznost, osjećaj „zaglavljenosti“ u životu, napadi panike, depresija, savjetovadnim radom sa roditeljima koji imaju poteškoće u komunikaciji sa djecom, suočavanje sa stresnim i traumatičnim iskustvima, itd.

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017