20. Aprila 2024.
NaslovnicaNovostiPrijedorSutra verifikacija mandata novom odborniku Vesni Došen

Sutra verifikacija mandata novom odborniku Vesni Došen

Skupština grada Prijedora sutra bi trebala da verifikuje mandat novom odborniku, Vesni Došen iz Socijalističke partije Srpske /SPS/, koja u gradski parlament ulazi kao prva ispod crte nakon što je mandat vratio odbornik ove stranke Duško Miletić.
Odbornici će sutra odlučivati i o tome da Došenova zamijeni Miletića na mjestu predsjednika Komisije za izbor i imenovanje, čime je takođe dopunjen dnevni red usaglašen prošle sedmice na kolegijumu.

Pred njima će se naći izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave u 2023. godini, prijedlozi kredita za finansiranje kapitalnih projekata i džender akcionog plana 2024-2027, izmjene i dopune Pravilnika o evidenciji nepokretnosti i Odluke o gradskim administrativnim taksama, izvještaji o radu Fondacije za razvoj, Turističke organizacije i Odbora za žalbe.

Na dnevnom redu su godišnji plan održavanja puteva i ulica, informacije o podsticajima za preduzetništvo, o boravišnoj taksi, o radu matičnog ureda, o vodnim uslugama i o rezultatima mjerenja zadovoljstva građana javnim uslugama i radom Skupštine.

Od 30 tačaka dnevnog reda, osam je materijala iz Odjeljenja za prostorno uređenje, među kojima i prostorni plan grada do 2040. godine, te dva kadrovska rješenja.

Na dnevnom redu ponovo je i prijedlog odluke o prodaji zemljišta u svojini grada investitoru zainteresovanom da gradi biblioteku kojeg je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor povukao s dnevnog reda prethodne sjednice, održane 29. februara.

Riječ je o oko 200 kvadratnih metara u ulici Vuka Karadžića, iza Ugostiteljsko-ekonomske škole, gdje investitor “MNL nekretnine” Prijedor već posjeduje zemljište, a od grada želi kupiti susjedne parcele koje se vode kao školsko dvorište.

Direktor Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije” Prijedor Gordana Vila izjavila je tada da joj je poznato da je nekoliko privrednika gradu ponudilo idejna rješenja za izgradnju i smještaj biblioteke, ali da nijedno rješenje nije zadovoljilo kriterijume propisane pravilnicima za matičnu biblioteku koja je podstanar u Muzeju Kozare od 1987. godine.

Sjednica je zakazana za 10.00 časova. 

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments