22. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiSutra o dugoročnom zaduženju emitovanjem obveznica

Sutra o dugoročnom zaduženju emitovanjem obveznica

Skupština grada Prijedora razmatraće sutra prijedloge odluka o dugoročnom zaduženju grada putem prve emisije obveznica i o prvoj emisiji obveznica javnom ponudom u iznosu od 5,5 miliona KM.
Sredstva su namijenjena za finansiranje dvije kapitalne investicije i to izgradnje vrtića u iznosu od 3,2 miliona KM i nabavke specijalnog vatrogasnog vozila, takozvanih ljestvi, u iznosu od 2,3 miliona KM.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o izmjeni i dopuni odluke o nazivima ulica i trgova, izvještaj o radu Dječijeg vrtića “Radost” za školsku 2021/2022. godinu i izvještaj o realizaciji ugovora o pružanju javnih vodnih usluga za 2020. i 2021. godinu.

Od 34 tačke dnevnog reda, 19 se odnosi na kadrovska rješenja, odnosno produženje v.d. mandata nosiocima javnih dužnosti, tri na oblast prostornog uređenja i dvije u vezi sa zakupom poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području Prijedora.

Predsjednik Skupštiine grada Prijedora Mirsad Duratović izjavio je danas Srni da novinari koji prate rad gradskog parlamenta, kao i predstavnici nevladinog sektora kojima je praćenje odobreno putem javnog poziva, od sutra ponovo mogu prisustvovati sjednicama u sali, nakon što su od početka pandemije virusa korona do sada rad plenuma pratili u prostoriji ispred skupštinske sale.

Sjednica je zakazana za 10.00 časova.

Srna

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor”]

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments