22. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorSutra info-sesija o javnom pozivu za subvencionisanje izgradnje solarnih sistema

Sutra info-sesija o javnom pozivu za subvencionisanje izgradnje solarnih sistema

U Prijedoru će sutra, u utorak, 8. novembra, biti organizovana info-sesija za sve zainteresovane za javni poziv za subvencionisanje izgradnje solarnih sistema za vlastite potrebe na objektima individualnog stanovanja na području ovog grada, najavljeno je iz Gradske uprave.
U toku je javni poziv u okviru programa Razvojnog programa UN /UNDP/ koji finansira Globalni fond za životnu sredinu, a koji je fokusiran na urbane sredine koje u velikoj mjeri doprinose zagađivanju okoline usljed neodrživog upravljanja gradskom infrastrukturom i neracionalnom potrošnjom energije.

Cilj je investiranje u pokretanje koncepta niskokarbonskog urbanog razvoja u BiH kroz promociju sigurnih, čistih i zdravih gradova, uz smanjenje emisija štetnih gasova.

Partneri su Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, federalno Ministarstvo životne sredine i turizma, Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske i Fond za zaštitu životne sredine Federacije BiH.

Info-sesija će početi u 12.00 časova u sali Zavoda za izgradnju grada.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments