Sutra “Humanitarni bazar za Minju”

Created | By: freeradio | November 19, 2020
Sutra “Humanitarni bazar za Minju”

Na Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru u petak, 20. novembra, biće organizovan “Humanitarni bazar za Minju”, a sav prihod biće uplaćen na račun za liječenje djevojčice Minje Matić iz Kragujevca koja boluje od najtežeg oblika spinalne atrofije mišića.
Bazar će trajati od 10.00 do 16.00 časova, a iz organizacije “Humanitarni bazar Republike Srpske” navode da će na njihovim štandovima biti prodavani razni proizvodi po simboličnim cijenama.

“Imaćemo i tombolu u kojoj će učesnici izvlačiti poklon bonove raznog donatora, kao i kutije za novčane donacije”, navodi se u pozivu organizatora Prijedorčanima da budu dio ove humanitarne akcije.

Djevojčica Minja Matić boluje od najtežeg oblika spinalne atrofije mišića tipa jedan koja je veoma agresivna neuromišićna bolest.

Lijek za bolest postoji, ali u Americi, i za njega treba izdvojiti 2,4 miliona dolara.

Akciju prikupljanja sredstava pokrenula je Humanitarna organizacija “Budi human – Aleksandar Šapić”, a trenutno je aktivan i “M:tel” humanitarni broj 1433.

12 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017