30. Septembra 2023.
NaslovnicaZabavaZanimljivostiSumirajte dan za vama i opustite se pred spavanje

Sumirajte dan za vama i opustite se pred spavanje

Kasni popodnevni i večernji časovi uglavnom su predviđeni za odmor od svih dnevnih aktivnosti, relaksaciju i pripremu za odlazak na spavanje. Iskoristite ovo doba dana da se opustite, zabavite, provedete vreme sa najbližima, ali i pripremite za sutrašnji dan. Dobra organizacija učiniće da naredno jutro protekne bez tenzije i nesmetano uplovite u novi produktivan dan.

Napravite okviran plan vaših dnevnih obaveza fokusirajući se na prioritete kojima se možete posvetiti u prvim jutarnjim satima. Ovo se odnosi kako na poslovne tako i privatne obaveze. Imajući u vidu koje stvari su prioritet, lakše ćete organizovati vaše vrijeme i zadržati fokus tokom dana.

Kako biste izbegli jutarnju tenziju koja može biti uzrokovana kašnjenjem, unaprijed pripremite garderobu, doručak, generalno sve stvari za koje znate da će vam biti potrebne tokom dana, postavite alarm…

Ovakav način pripreme može učiniti da se osećate sigurnije i da se lakše opustite pred odlazak na spavanje. San je od velike važnosti za zdravlje, pa se trudite da u krevet odlazite u približno isto vreme.

Kvalitetu sna doprinose i vaše okupacije i aktivnosti neposredno pred odlazak na spavanje, a to vrijeme možete iskoristiti za opuštajući kupku i večernje tretmane njege, relaksirajuću muziku, meditaciju, čitanje knjige i što manju upotrebu mobilnih telefona, kompjutera – generalno posmatranje ekrana.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments