23. Aprila 2024.
NaslovnicaNovostiSufinansiranje 58 projekata omladinskih i nevladinih organizacija

Sufinansiranje 58 projekata omladinskih i nevladinih organizacija

Grad Prijedor će iz budžeta u ovoj godini sa 98.100 KM sufinansirati 58 projekta udruženja građana, fondacija, omladinskih organizacija i neformalnih grupa mladih, koji su izabrani putem konkursa.
Riječ je o 36 projekata u nevladinom sektoru iz oblasti zapošljavanja, socijalne zaštite, kulture, obrazovanja, jačanja demokratskog društva, ljudskih prava, razvoja sporta, ekologije, zdravstva, turizma, privrede i poljoprivrede, a ukupno učešće budžeta grada je 56.700 KM, od planiranih 58.000 KM.

Riječ je i o 22 projekta u omladinskom sektoru iz oblasti urbanog omladinskog sektora, poboljšanja položaja mladih u ruralnim sredinama, aktivnosti koje podstiču na demokratiju, toleranciju i ravnopravnost polova, kreativnog izražavanja kroz kulturu i različite oblike umjetnosti, aktivnosti koje promovišu odgovoran odnos prema prirodi i zdravom stilu života, podrške zapošljavanju i mobilnosti, promocije volonterskih aktivnosti i aktivnog učešća mladih, a ukupno učešće budžeta grada je 41.400 KM od planiranih 50.000 KM.

Rezultati konkursa za izbor najpovoljnijih projekata objavljeni su na stranici Gradske uprave Prijedor /prijedorgrad.org/.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments