27. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorSubvencije đačkog prevoza za 325 srednjoškolaca

Subvencije đačkog prevoza za 325 srednjoškolaca

Uslove za subvenciju đačkog prevoza po posebnim kategorijama na području Prijedora ispunilo je 175 đaka, a pravo na subvenciju u visini 20 odsto od iznosa mjesečne karte 150 učenika.
Grad Prijedor danas je objavio konačne rezultate javnog poziva za subvenciju troškova đačkog prevoza za srednjoškolce čije mjesto prebivališta je od škole udaljeno više od četiri kilometra.

Na subvenciju od 20 odsto pravo imaju srednjoškolci za drugo polugodište školske 2021/2022. godine i prvo polugodište školske 2022/2023. godine ako ne ostvaruju subvenciju po drugom osnovu.

Pravo na subvenciju od 50 odsto imaju srednjoškolci za prvo polugodište školske 2022/2023. koji nemaju jednog roditelja, čiji roditelj ima status ratnog vojnog invalida ili status civilne žrtve rata ili žrtve ratne torture, kome je jedan roditelj nezaposlen, a živi u višečlanoj porodici, kao i gdje jedan roditelj samostalno izdržava dijete.

Subvencija od 100 odsto odnosi se na đake iz višečlanih porodica gdje su oba roditelja nezaposlena, učenike sa invaliditetom, korisnike prava na njegu i pomoć drugog lica i djecu iz porodica čiji je roditelj korisnik stalne novčane pomoći ili prava na pomoć i njegu drugog lica.

SRNA

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments