Stonoteniserka Marija Gnjatić najbolji sportista grada Prijedora

Created | By: freeradio | February 13, 2023
Stonoteniserka Marija Gnjatić najbolji sportista grada Prijedora

Titula najboljeg sportiste Prijedora za 2022.godinu pripala je Mariji Gnjatić, članici Stonoteniskog kluba “Prijedor”.

Priznanje i pehar Gnjatićevoj uručio je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor na 53. Izboru sportiste grada za 2022.godinu koji je održan u prijedorskom pozorištu.

– Treniram stoni tenis već 12 godina, a već šest-sedam godina igram uspješno za reprezentaciju BiH od kadeta do seniora. Ove godine sam nastupila na dva balkanska, dva evropska i igrala kvalifikacije za evropsko prvenstvo i što se tiče ovog priznanja velika mi je čast da sam već drugu godinu za redom izabrana za najboljeg sportistu Prijedora i ovaj trofej i ova nagrada mi daju motivaciju da u ovoj godini ostvarim još bolje rezultate – izjavila je Gnjatićeva.

Na drugom mjestu prema izboru žirija ovogodišnje manifestacije je Danilo Vukotić, član Tekvondo klub Ljubija, a na trećem Siniša Lukić, član Biciklističkog kluba “Kozara”.

Na ovogodišnjem Izboru najboljeg sportiste grada Prijedora, u kategoriji najuspješniji mladi perspektivni sportista, nagrađeno je ukupno 11 sportista, a za najuspješnijeg mladog sportistu Grada Prijedora u 2022. godini proglašen je Pavle Egić, član Košarkaškog kluba “Hanters”.

– Ovo mi priznanje mnogo znači i ovo je motivacija meni i članovima mog kluba da treniramo što više i jače i nadam se da ću jednog dana postati profesionalni košarkaš i biti uzor mlađim generacijama , kao što i ja sada imam neke svoje uzore – rekao je Egić.

Za najbolju mušku ekipu proglašen je Aeroklub Prijedor, a žensku ekipu Stonoteniski klub Prijedor.

Jubilarna nagrada za 90 godina rada pripala je Tenis klubu “Dr Mladen Stojanović”, za 40 godina Ženskom košarkaškom klubu “Mladost” Prijedor i za 50 godina rada Košarkaškom klubu “Prijedor-Spartak”.

Priznanje su osvojili i Radenko Marinović, Džudo klub Prijedor – Balkanski prvak za veterane, Milan Tomaš, kik bokser prvak Republike Srpske u veteranskoj kategoriji I Klub borilačkih vještina “Mat difens” Prijedor. Za najboljeg sportskog radnika proglašen je Milan Tankosić Džudo klub “Kozara Željezničar”, a za najboljeg trenera Goran Unčanin, Stonoteniski klub Prijedor.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor je čestitajući sportistima istakao da je ovo bio jedan prelijep događaj u Prijedoru posebno jer se na jednom mjestu okupio veliki broj sportista.

– Grad Prijedor je uvijek u znaku sporta i prethodne godine smo u budžetu grada izdvojili 450.000 KM , najviše do sada kao i dodatnih 200.000 KM sredstava za nabavku sportske opreme za klubove i naše sportiste, a imamo i stipendije za perspektivne mlade sportiste što je isto jedan podsticaj za mlade da se što više bave sportom – rekao je Javor.

On je dodao da će ove godine opet biti održani Dani sporta, koji se prvi put organizovani prošle godine i to je još jedan način da se promoviše sport kao zdrav način života, kao i sportski klubovi koji djeluju na području grada Prijedora.

– Imamo mnogo klubova sa dugom sportskom tradicijom, dosta talenata smo dali i nastavićemo da podržavamo naše sportiste i poboljšavamo infrastrukturu u oblasti sporta – rekao je Javor.
Organizator manifestacije je i ove godine bila lokalna medijska kuća Informativno-poslovni centar /IPC/ “Kozarski vjesnik” .

– Čestitam svim nagrađenim sportistima našeg grada , a Kozarski vjesnik kao hroničar svih događaja u gradu Prijedoru nastaviće da i dalje prati i sportska događanja – rekao je vršilac dužnosti direktora IPC Kozarski vjesnik Goran Vujčić.

Pokrovitelj ove manifestacije je bio Grad Prijedor uz podršku tradicionalnih sponzora.

prijedorgrad.org

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017