21. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiStartovala četvrta etapa trke „Beograd-Banjaluka“

Startovala četvrta etapa trke „Beograd-Banjaluka“

Četvrta etapa Međunarodne biciklističke trke “Beograd-Banjaluka” na kojoj učestvuje 175 biciklista iz 35 zemalja, startovala je danas u Prijedoru.
Bicikliste i organizatore, kao i okupljene građane, pozdravio je gradonačelnik Dalibor Pavlović, koji je istakao da biciklizam ima tradiciju u Prijedoru i da je ovo prvi put nakon 15 godina da ovako bitna trka prolazi kroz ovaj grad.

“Imamo biciklistički klub koji nam je iznjedrio prvaka BiH u toj kategoriji i ponosni smo što je danas Prijedor domaćin starta etape ove trke i što nam je grad od juče, a evo i danas, pun ljudi koji se bave ovim sportom i što će naš grad biti i na turističkoj i na biciklističkoj mapi ove trke”, izjavio je Pavlović.

Pavlović je rekao da će ova tradicija biti nastavljena i da je želja da u Prijedoru jednom bude i cilj ove trke, kako bi Prijedorčani u svom gradu vidjeli ljude koji pobjeđuju.

“Želim svim biciklistima mnogo sportske sreće i da najbolji od njih pobijedi. Vidimo se i sljedeće godine ovdje u Prijedoru”, poručio je Pavlović.

Ministar trgovine i turizma Suzana Gašić izjavila je novinarima da je ovakav događaj veoma značajan u turističkom smislu, možda više za Republiku Srpsku nego za Srbiju.

“Nedostaje nam ovakvih događaja, prvi put smo u Prijedoru što mi je posebno zadovoljstvo i nadam se da ćemo u narednom periodu imati još više ovakvih događaja jer turizam je jedna od grana koju želimo razvijati, biciklizam pogotovo, jer predjeli Republike Srpske, priroda koju imamo, daju veoma povoljne okolnosti za razvoj ovakve vrste i turizma i sporta. Nadam se da ćemo u narednom periodu još više da razvijamo ovu priču”, istakla je Gašićeva.

Direktor Trke Vladimir Kuvalja istakao je da su organizatori dobili podršku čelnika grada na čelu sa gradonačelnikom da posljednja etapa startuje iz Prijedora.

“Time su, na neki način, ispisali istoriju ove trke u Prijedoru, koji je grad sprota, ima prelijepu tradicionalnu uličnu trku i nadam se da ćemo trkom Beograd- Banjaluka zaokružiti tu priču. Prijedor je poznat i po rukometnim klubovima i po fudbalskom klubu, a evo sada i po biciklizmu”, naglasio je Kuvalja.

Direktor Biciklističkog kluba “Kozara” Goran Garača izjavio je da je ovom malom biciklističkom klubu pripala čast da bude domaćin jednog ovako prestižnog takmičenja, koje je pravi biciklistički spektakl.

Prijedorčanin Siniša Lukić, koji je član reprezentacije BiH, rekao je da je ovo za njega jedno veliko i fino iskustvo, ali i za reprezentaciju i Biciklistički savez.

“Organizacija je na vrhunskom nivou. Najljepše je voziti na domaćem terenu”, rekao je Lukić.

Trka je startovala u četvrtak, 22. aprila, iz Beograda i do sada su vožene tri etape – Beograd–Šabac, Obrenovac-Bijeljina, Bijeljina–Vlasenica.

Nakon starta u Prijedoru biciklisti preko Kozarske Dubice, Gradiške i Laktaša stižu na konačno odredište – u Banjaluku.

Izvor: Srna

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor”]

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments