23. Aprila 2024.
NaslovnicaNovostiSrednjoškolci Domu zdravlja Prijedor poklonili vizire koje su sami izradili

Srednjoškolci Domu zdravlja Prijedor poklonili vizire koje su sami izradili

Mašinska škola Prijedor darovala je danas prijedorskom Domu zdravlja vizire koje su njeni učenici i profesori izradili na tri-de štampačima u školi.
Direktor Mašinske škole Prijedor Dijana Šobot rekla je da su učenici i profesori odmah po dobijanju tri-de printera od njemačkog GIZ-a zajedno krenuli u izradu vizira sa namjerom da ih poklone zdravstvenim radnicima i tako doprinesu borbi protiv virusa korona.

“Želim da zahvalim i kolegi profesoru Slobodanu Ivkoviću koji je zajedno sa tom djecom radio i poslije radnog vremena i subotom i nedjeljom, jer izrada ovog vizira traje šest časova. Oni su ovdje dali svoj maksimum kako bi napravili ovih 28 vizira koje smo danas poklonili. Ovi mladi ljudi će i dalje nastaviti da rade vizire i da ih poklanjaju zdravstvenim ustanovama i svima kojima su potrebni”, rekla je Šobotova novinarima u Prijedoru.

Profesor mašinske grupe predmeta Slobodan Ivković zahvalio je za pomoć firmama “Kolektor” i “Polis” od kojih su dobili folije, odnosno modele za štampu.

“Naš doprinos u školi je bilo podešavanje tri-de printera da dobijemo kvalitetne modele i nadam se da smo u tome uspjeli. Mi dobijamo dosta opreme koju treba uvesti u nastavu”, rekao je Ivković.

Direktor Doma zdravlja Prijedor Slavica Popović pozdravila je aktivnost škole i uloženi trud i rad.

“Ovi viziri biće podijeljeni našem medicinskom osoblju koje je svakodnevno izloženo opasnosti u toku rada. Nadam se da ćemo i dalje sarađivati i da ćemo iznaći finansijska sredstva kojima ćemo pomoći učenicima ove škole da rade na izradi ovih vizira. Oni su pametni, talentovani i vrijedni i nadam se da će uspjeti realizovati i neke druge projekte”, poručila je Popovićeva.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments