Spaseni od stečaja, sad opet u krizi: Prijedor treba da odluči šta će s “Autotransportom”

Created | By: freeradio | June 2, 2021
Spaseni od stečaja, sad opet u krizi: Prijedor treba da odluči šta će s “Autotransportom”

Preduzeće „Autotransport“ iz Prijedora, koje je prošle godine poslovalo s gubitkom od 156.884 KM, traži pomoć Gradske uprave kako njegov opstanak ne bi ponovo došao u pitanje.

Kriza u „Autotranspartu“ se poklopila sa 10 godina od njegovog ponovnog pokretanja. Ovo preduzeće je u stečaju kupila Vlada RS i vlasništvo prepisala na Grad Prijedor.

Zbog epidemije virusa korona prihodi od autobuske stanice, putničkog saobraćaja, turističke agencije, servisa i tehničkog pregleda su u 2020. manji za 659.124 KM u odnosu na prethodnu godinu.

Ipak epidemija nije opravdanje za odbornike u Skupštini grada Prijedora koji nisu usvojili izvještaj o radu ovog preduzeća.

Šef Kluba odbornika DNS, Goran Predojević, kaže da saobraćaj u “Autotransportu”, koji je bio potpuno obustavljen zbog vanrednog stanja iz marta prošle godine, još nije normalizovan.

– Vlada RS je pomogla sa 146.000 KM, a grad sa 288.000 KM. Dobiće i 136.000 na ime povrata poreza. Mogli bi reći da je gubitak oko 20.000 KM. Kraj problema se ne nazire, grad će imati problem održavanja „Autotransporta“ i njegove likvidnosti – upozorio je Predojević.

U ime kluba predložio je Gradskoj upravi da se revidira pravni status „Autotransporta“ i da se zakonom uredi da postane javno komunalno preduzeće, koje bi dobilo sve gradske i prigradske linije, a privatnim prevoznicima prepusti linije koje ne može da pokrije.

Na ovaj prijedlog reagovao je odbornik Duško Miletić (SPS), koji tvrdi da je DNS nezakonito osnovao preduzeće i dijelio drugim prevoznicima linije koje je „Autotransport“ trebao dobiti.

Podržavam ovu inicijativu, ali se pitam zašto to u prethodnom vremenu nije urađeno. Niste ništa radili 10 godina, a prethodni direktor iz DNS je stalno tražio pomoć og gradske vlasti – rekao je Miletić i pozvao direktore gradskih preduzeća da vozila voze na tehnički pregled u „Autotransport“, a ne u Banjaluku.

Nezavisna odbornica Slađana Radaković je upozorila da veći broj zaposlenih ima iznad 50 godina života, te da su potrebni noviji autobusi.

Kada organizujemo ekskurzije u školstvu „Autotransport“ nema autobus koji može da zadovolji propozicije starosti. Starije vozače bacite usred Beča, nemaju navigaciju, ne znaju jezik. Prevoznici moraju dati besplatni prevoz za socijalno ugrožene učenike ili popust od 50 odsto. To je predlog novom menadžmentu – rekla je ona.

U izvještaju o radu “Autotransporta” za 2020. je navedeno da bi bez ostvarene pomoći Vlade RS i Grada, zbog epidemije virusa korona, ovo preduzeće još teže funkcionisalo.

S obzirom na činjenicu da se ne nazire kraj problemima s pandemijom korona virusa, neophodno je da se obezbijedi kontinuirana pomoć preduzeću. U tom cilju je podnesen zahtjev za uvrštavanje stavke za oporavak „Autotransporta Prijedor“ u budžet grada Prijedora – navedeno je u izvještaju.

Ostali su i problemi iz vremena prije epidemije. To su nelojalna konkurencija, koja neovlašteno prevozi putnike na pojedinim pravcima, prijem putnika na za to nepredviđenim mjestima i izbjegavanje prijema putnika na autobuskoj stanici.

Održavanje nerentabilnih linija na zahtjev Grada za koje još nije definisan iznos subvencije, neadekvatan rad nadležnih inspekcijskih organa u suzbijanju nepoštovanja propisa, neophodna nabavka odgovarajuće i savremenije opreme za održavanje vozila, te zamjena zastarjele opreme na tehničkom pregledu i obuka radnika za servisiranje i održavanje, navedeno je u izvještaju o problemima koji se moraju riješiti.

NEISPLATIVE LINIJE

Ukupni prihodi „Autotransporta“ u 2020. su 1,5 milion KM, a rashodi 1,7 milion KM. Najveći je pad prihoda od putničkog saobraćaja, koji iznosi 59 odsto od ostvarenih prihoda u 2019. godine, dok su prihodi od autobuske stanice 44 odsto u odnosu na godinu ranije. Od oktobra 2018, na zahtjev Gradske uprave, „Autotransport“ održava prigradske linije do Volara i Hambarina, koje niko neće zbog malog broja putnika.

Tvrde da ne dobijaju od Grada subvenciju koliku su tražili za ove linije, dok im se tri godine uopšte ne isplaćuje subvencija za liniju do Karana. Procjenjuju da im je za troškove nerentabilnih linija potrebno 130.000 KM godišnje.

U voznom parku „Autotransporta“ su 24 autobusa prosječne starosti 17 godina. Zaposlena su 72 radnika.

izvor: Srpskainfo

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017