23. Aprila 2024.
NaslovnicaNovostiSlovenija: Nove mjere zbog virusa korona

Slovenija: Nove mjere zbog virusa korona

Slovenija od sutra uvodi desetodnevni karantin za državljane zemalja koje se nalaze na crvenoj i narandžastoj listi kako bi spriječila širenje virusa korona, a nesmetan ulazak biće moguć samo uz negativan pi-si-ar test, odluka je slovenačke Vlade.

Testiranje mora biti izvršeno u nekoj od zemalja EU ili Šengena i ne smije biti stariji od 48 časova, pojasnili su iz Vlade jučarešnju odluku.

Nova odluka Vlade Slovenije, kako piše sarajevski portal “Kliks”, odnosi se i na držaljane BiH koji će od sutra za ulazak u Sloveniju morati da posjeduju negativan pi-si-ar test, a u suprotnom idu u karantin.

Iz slovančke Vlade su napomenuli da osoba, koja je rješenjem stavljena u karantin, može da se testira na prisustvo virusa korona i ukoliko rezultat bude negativan, nadležno tijelo će opozvati odluku.

Postoji 12 izuzetaka kada karantin neće biti naložen i nije potreban negativan test, a odnosi se na prijavljene radnike, prevoznike robe, putnike u tranzitu koji će Sloveniju napustiti najkasnije 12 časova poslije ulaska, osobe sa diplomatskim pasošom i slično.

rtrs

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments