SAVJET ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE:Do kraja godine akcioni plan za zaštitu vazduha

Created | By: freeradio | October 9, 2020
SAVJET ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE:Do kraja godine akcioni plan za zaštitu vazduha

Savjet za zaštitu životne sredine grada Prijedora održao je prvu sjednicu i započeo rad na donošenju akcionog plana za zaštitu vazduha, koji će definisati djelovanje na poboljšanje kvaliteta vazduha s ciljem smanjenja polutanata, izjavio je član ovog novoosnovanog tijela ekološki inspektor Darko Dragić.
“Okvirni plan smo već napravili i definisali neke mjere zaštite. Grad Prijedor će, nadamo se, biti među prvim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj koje će usvojiti ovaj važan akt”, rekao je Dragić danas Srni.

Dragić je pojasnio da saglasnost na predloženi plan najprije treba da da Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, a da ga nakon toga razmatra Skupština grada Prijedora.

“Očekujemo da bismo usvojen dokument mogli imati do kraja godine, kada ćemo ga i predstavtiti Forumu za bezbjednost zajednice grada Prijedora”, naveo je Dragić.

Grad Prijedor u junu je oformio Savjet za zaštitu životne sredine, kao tijelo koje ima savjetodavnu ulogu u upravljanju zaštitom životne sredine.

Savjet čini 13 članova, i to sedam iz različitih odjeljenja i odsjeka Gradske uprave, te po jedan predstavnik Republičkog hidrometeorološkog zavoda, “Vodovoda”, “Komunalnih usluga”, Šumskog gazdinstva Prijedora, Gimnazije “Sveti Sava” i nevladinog sektora, odnosno Koalicije za zaštitu Sane.

Zadaci Savjeta su da daje inicijative i smjernice u procesu strateškog planiranja u sektoru zaštite životne sredine, daje sugestije na predložene planske dokumente od posebnog značaja za grad Prijedor, te predlaže mjere i aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine na nivou grada, posebno u pogledu upravljanja i monitoringa životne sredine i zajedničkog djelovanja svih subjekata iz ove oblasti.

Izvor:SRNA

6 Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017