Satelitski snimci otkrivaju SNAGU ZEMLJOTRESA: Tlo se u Petrinji spustilo VIŠE OD 10 CENTIMETARA

Created | By: freeradio | January 1, 2021
Satelitski snimci otkrivaju SNAGU ZEMLJOTRESA: Tlo se u Petrinji spustilo VIŠE OD 10 CENTIMETARA

Prema satelitskim snimcima, tlo u Petrinji se zbog razornog zemljotresa koji je u utorak pogodio to područje, spustilo više od 10 centimetara.

Snimke je na Fejsbuku objavio Alen Berta, inženjer šumarstva i konsultant u međunarodnoj kompaniji CGI zadužen za posmatranje planeta, prenosi portal Index.

– Upoređujući snimke radarskog satelita Sentinel 1 od 18.12. i 30.12. vidimo da se tlo zapadno od Petrinje približilo satelitu za 44 cm na najizraženijem dijelu, dok se tlo same Petrinje spustilo (udaljilo od satelita) za od 10 do 30 cm – napisao je Berta.

On je naveo da se u pojasu opasanom linijom Popovača, Sunja, Kostajnica, Dvor uočava takođe pomak od nekoliko centimetara, što je bilo pogubno za mnoge kuće oštećene ratom i vremenom.

Berta je ukazao da je toliko pomijeranje tla većeg opsega nego prilikom razornih potresa koji su se dogodili u Italiji prije 3-4 godine.

Takođe, on je podsjetio da je u potresu koji je u martu prošle godine pogodio Zagreb tlo pomjerilo samo nekoliko centimetara u samom epicentru, dok je u samom gradu to bilo nekoliko milimetara.

No Comments
Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Media d.o.o.
FREE RADIO PRIJEDOR

Žarka Zgonjanina 15
79 101 Prijedor

Tel: 052/233-303
Tel/fax: 052/240-101

E-mail: freeradio.prijedor@gmail.com

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a, i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Informacije koje se pružaju na ovom web sajtu nisu službene informacije vlade SAD-a,

i ne predstavljaju stavove američke Agencije za međunarodni razvoj ili američke vlade.

Copyright 2017