21. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiŠampionski pehar u rukama Rudar Prijedora

Šampionski pehar u rukama Rudar Prijedora

Rudar Prijedor“ podigao je šampionski pehar Prve lige Republike Srpske. Ceremonija proglašenja šampiona Srpske obavljena je poslije meča sa „Slavijom“, koji je završio rezultatom 4:3 za “Rudar”.

Ovom pobjedom, FK Rudar-Prijedor potvrdio je osvajanje titule šampiona Republike Srpske.

Pehar i medalje igračima FK Rudar-Prijedor uručio je predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković.

Darko Milunović, predsjednik “Rudara” je zadovoljan što će Prijedorčani naredne sezone igrati u elitnom premijerligaškom društvu.

Eto, poslije šest godina, opet smo u eliti. To je bio i cilj na početku sezone. Prvi put smo u ligi 12, i čeka nas veoma ozbiljan posao u narednom periodu, da selektiramo ekipu na pravi način i budemo ravnopravni takmaci ostalim ekipama. Šok terapija sa promjenom trenera. Nismo niti krili ambicije, jedini smo odmah rekli šta nam je cilj. Imamo korektan roster, i očekujemo bar pet novih imena, i to zvučnih, kako bi opravdali ambicije. Klub je zacrtao petogodišnji plan, “Evropski Rudar”. Jednu godinu uzela nam je korona, ali tu smo, ne kaskamo puno na tom planu. Uradićemo reflektore, glavni teren, pomoćne terene, mnogo posla, ali sve radimo da budemo uz Rudar – naglasio je Milunović.

Šampionima je čestitao i gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović, obećavši da će grad i dalje nastaviti da podržava „Rudar“,onoliko  koliko mu to mogućnosti budu dozvoljavale.

– Sve utakmice Rudara ispratio sam! Podrška grada uvijek je bila, a sada će biti još veća. Zajedno sa Vladom RS ćemo obezbijediti sredstva za reflektore koji su nephodni da bi „Rudar“ utakmice igrao u našem gradu i kako bi naši građani mogli da gledaju utakmice svog kluba – poručio je gradonačelnik.

Infoprijedor.ba

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor”]

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments