23. Aprila 2024.
NaslovnicaNovostiSa zarazom se nije izborilo 10 pacijenata: Korona virus potvrđen kod još...

Sa zarazom se nije izborilo 10 pacijenata: Korona virus potvrđen kod još 78 osoba u Srpskoj

U protekla 24 časa, u Republici Srpskoj tetsirano je 600 laboratorijskih uzoraka, novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 78 osoba, a preminulu je 10 oboljelih.

Od ukupnog broja novozaraženih, radi se o 41 muškoj i 37 ženskih osoba, od kojih su sedam mlađe, 38 srednje i 33 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, sedam odoba je iz Bijeljine, šest iz Kozarske Dubice, pet iz Gradiške, po četiri iz Dervente, Kneževa, Mrkonjić Grada i Čajniča, po tri iz Banjaluke, Višegrada, Gacka, Doboja, Laktaša i Ugljevika, po dvije iz Zvornika, Kotor Varoša, Novog Grada, Petrova, Prijedora, Teslića, Foče, Han Pijeska i Šipova i po jedna iz Bratunca, Milića, Modriče, Nevesinja, Prnjavora, Srpca, Čelinca i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 10 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih su po dvije osobe iz Banjaluke i Teslića i po jedna iz Nevesinja, Dervente, Teslića, Bratunca, Modriče, Istočnog Novog Sarajeva i Gradiške.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 63.512 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.606 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 44.893 osoba, a testirano je ukupno 269.691 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 477 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 189, a u ostalim bolnicama 288. Na respiratoru je 46 osoba (22 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 24 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 3.694 osobe, a nadzor je završen kod 187.911 osoba.

 

Izvor:SrpskaInfo

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments