5. Decembra 2023.
NaslovnicaNovostiRepertoar Kina Kozara od 15. do 21. oktobra

Repertoar Kina Kozara od 15. do 21. oktobra

Film – Lesi se vraća kući

Termin – od 15. do 21.10. u 18.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 100 minuta

Žanr – porodični, avantura

Originalni naziv filma – Lassie – Eine abenteuerliche Reise

Uloge – Sebastian Bezzel, Anna Maria Mühe, Nico Marischka

Režija – Hanno Olderdissen

Dvanaestogodišnji Florijan i njegova voljena Lesi su nerazdvojni, najbolji prijatelji. Srećno žive u idiličnom selu na jugu Njemačke. Ali, kada Florijanov otac izgubi posao, moraju da se presele u manji stan, u kom nije dozvoljeno držati pse. Florijan je skrhan, jer mora da se rastavi od Lesi, koja biva predata grofu fon Šprengelu.

Oni putuju na Sjeverno more zajedno sa grofovom dvanaestogodišnjom unukom, Prisilom. Međutim, kada grof pokaže svoje pravo, zlo lice i kad se Lesi osjeti veoma ugroženom, ona koristi priliku da pobjegne i otpočne svoju avanturu, putovanje preko cijele Njemačke, kako bi pronašla Floa.

 

Film – Tišina bijelog grada

Termin – od 15. do 21.10. u 21.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 110 minuta

Žanr – triler, drama

Originalni naziv filma – El silencio de la ciudad blanca

Uloge – Belén Rueda, Javier Rey, Aura Garrido, Manolo Solo,

Režija – Daniel Calparsoro

Beživotna tijela djevojke i mladića od dvadesetak godina pronađena su naga u katedrali španskog grada Viktorija. Kriminalistički profajler Unai i zamjenica komesara Alba dobijaju ovaj misteriozni slučaj. Ubrzo otkrivaju da je riječ o djelu serijskog ubice, koji ritualnim ubistvima već 20 godina teroriše njihov grad. Naporna istraga, puna mračnih ćorsokaka u koje ih navode društvene mreže, dovešće policijski dvojac do krajnjih granica, primoravajući ih da se suoče sa bezobzirnim ubicom koji se kroz zločin kreće poput kameleona, a kome mogu biti mnogo bliži nego što vjeruju.

Ekranizacija prvog romana bestseler trilogije španske spisateljice Eve Garsije de Urturi spaja sadašnjost i mračnu prošlost u neumornoj borbi mudrih inspektora protiv nepredvidive zvijeri, koji se ovog puta neće zaustaviti dok je ne strpaju iza rešetaka.

[vc_facebook type=”button_count” el_id=”https://www.facebook.com/freeradioprijedor/”]

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments