1. Decembra 2023.
NaslovnicaNovostiKulturaRepertoar Kina "Kozara" od 09. do 15. novembra

Repertoar Kina “Kozara” od 09. do 15. novembra

Film – Marveli

Termin – od 09. do 15.11. u  20.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 105 minuta

Žanr – SF

Originalni naziv filma – The Marvels

Uloge – Brie Larson, Tezonah Parris, iman Vellani

Režija – Nia Da Costa

Carol Danvers, poznata kao Kapetanica Marvel, povratila je svoj identitet od tiranskog Kree-a i osvetila se Vrhovnoj Inteligenciji. No, neželjene posljedice prisiljavaju je da preuzme teret nestabilnog univerzuma. Kada je njezine obaveze pošalju kroz crvotočinu povezanu s rasom Kree, njezine moći se isprepliću s moćima Kamale Khan, poznate kao Ms. Marvel, obožavateljice iz Jersey Cityja, te sa Carolinom udaljenom nećakinjom, astronautkinjom i kapetanicom S.A.B.E.R.-a, Monicom Rambeau. Ova neobična trojka mora se udružiti i naučiti surađivati kako bi spasila MCU svijet kao „Marveli.“

 
Film – Inspektor Brk i zagonetni slučaj – sinhronizovan

Termin – od 09. do 15.11. u  18.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 88 minuta

Žanr – animirani

Originalni naziv filma – Inspector Sun and the Curse of the Black Widow

Uloge – Sinhronizovan

Režija – Julio Soto Gurpide
 
Zamislite svijet insekata u kojem su pauci policajci. Predstavljamo vam do sada neviđen svijet, originalnog dizajna i neograničenog smisla za humor…. i jedan klasičan zaplet u stilu Agathe Christie!
Radnja se odvija tridesetih godina prošlog vijeka na hidroavionu tokom leta između Šangaja i San Francisca. Dok ljudi zauzimaju putničku kabinu, ispod podova i tereta, trup je uređen poput luksuznog broda za insekte.
Nakon večere počinjen je zločin: moćni Bugsy Spindlethorp je ubijen, ostavljajući nevjerojatno lijepu Arabellu crnu udovicu – udovicom. Inspektor Brk, tvrdi profesionalac, zajedno s mladom pomoćnicom Janey istražuje zločin. Suočavaju se s različitim neprijateljima, moćnim zločincima i jednim megalomanskim skakavcem koji planira izgladniti čovječanstvo uništavanjem njihovih usjeva i drugih izvora hrane.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments