22. Septembra 2023.
NaslovnicaNovostiPrijedorRepertoar Kina “Kozara” od 08. do 14. decembra

Repertoar Kina “Kozara” od 08. do 14. decembra

Film – Vera
Termin – nedjelja 11.12.2022. u 16.00
Cijena ulaznice – 3 KM
Trajanje – 125 minuta
Žanr – Triler
Uloge – Nikola Kojo, Jovana Stojiljković, Viktor Savić
Režija – Nedeljko Kovačić

Vera je špijunski triler inspirisan pričom o Veri Pešić, ženi koja je za vrijeme Drugog svjetskog rata bila četvorostruki tajni agent.Malo je poznato da je Srbija imala svoju Mata Hari i to iz Sijarinske banje – Veru Pešić. Govorila je šest jezika, kretala se u najvišim beogradskim krugovima, uplovila u špijunske vode i postala saradnik vrha nemačke, francuske i engleske obavještajne službe. Informacije je marljivo prikupljala i raportirala jugoslovenskoj službi.

Film – Lastavice Hristove
Termin – od 08.do 14.12. u 21.00
Cijenaulaznice – 4 KM
Trajanje – 70 minuta
Originalninazivfilma – Lastochki Khristovy
Žanr – Dokumentarni
Režija – Julia Botcharova

Po riječima rediteljke filma, cilj filma bio da prikaže ne samo razmjere sudbonosnih događaja u Crnoj Gori, već da kroz istoriju srpskog naroda i ličnost mitropolita Amfilohija ispriča o dubini I ljepoti pravoslavne crkve. Film o čudesnom Arhipastiru, Mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, učeniku starca Pajsija i Justina, o procvatu monaštva i duhovnosti, o unutrašnjem podvigu običnog čovjeka i o čudu koje se dogodilo…

Film – Mačak čizmama: Poslednja želja
Termin – od 08. do 14.12. u 19.00
Cijena ulaznice – 4 KM
Trajanje – 100 minuta
Originalni naziv filam – Puss in Boots: The Last Wish
Žanr – Animirani
Uloge – Antonio Banderas, Salma Hayek,
Režija – Joel Crowford

Odvažni odmetnik, Mačak u čizmama otkriće da su njegova strast prema opasnosti i zanemarivanje bezbjednosti došli po svoje. Mačak je iskoristio osam od devet života, ali usput se zabrojao. Vraćanje života odvešće ga u njegovu najveću potragu ikada. Mačak u čizmama kreće u epski pohod u Crnu šumu kako bi pronašao mitsku Zvijezdu želja i vratio svoje izgubljene živote. Ali, kako mu je ostao samo jedan život, Mačak će morati da se ponizi i zatraži pomoć svoje bivše partnerke i neprijateljice Kiti.
U svom pohodu, Mačaku i Kiti će, uprkos njihovom mišljenju, pomoći Pero, brbljiv i izuzetno veseo džukac. Zajedno, naš trio moraće da bude uvijek korak ispred Zlatokose, krimi familije Tri medvjeda, “Velikog” Džeka Hornera i zastrašujućeg lovca na glave Velikog Zlog Vuka.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments